Autostrada cu cele mai multe expertize din România. Un consultant BEI ar putea analiza dezastrul de pe Sibiu-Orăştie

Un consultant al Băncii Europene de Investiţii (BEI) ar putea să efectueze expertiză asupra lotului 3 din autostrada Sibiu-Orăştie, după ce a fost anulată licitaţia demarată în acest scop în paralel cu reparaţia porţiunii demolate. Problemele de pe această secţiune de drum au fost analizate anterior de către alţi cinci experţi.
Economica.net - mie, 02 nov. 2016, 22:02
Autostrada cu cele mai multe expertize din România. Un consultant BEI ar putea analiza dezastrul de pe Sibiu-Orăştie

Surse foto: CNAIR, Facebook

Licitaţia pentru expertiza lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, demarată în paralel cu reparaţia porţiunii demolate de 200 de metri, a fost anulată pe 30 septembrie, conform informaţiilor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Într-un interviu acordat Digi24 luna trecută, şeful de la Drumuri explica motivele anulării acestei licitaţii şi anunţa că expertiza asupra întregului lot urmează să fie realizată cu sprijinul BEI.

„Am scos la licitaţie anul acesta expertiza, însă s-a prezentat o societate care a fost descalificată. În paralel am găsit portiţa de a discuta cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), în calitate de consultant. Vom face această expertiză cu sprijinul BEI, nu o va mai contesta nimeni”, a spus pentru Digi24 Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR.

Acesta a mai spus că, pentru realizarea expertizei, BEI va contracta o companie foarte mare la nivel european. „Ei au un acord cadru cu cinci operatori economici și unul dintre ei va executa expertiza. Expertiza făcută cu sprijinul Băncii Europene de Investiţii va dura un an. Apoi licitaţia de lucrări şase luni, iar efectuarea acestora, alte şase luni, deci în total doi ani”, a adăugat Homor.

La aproape o lună de la aceste declaraţii, nu a fost comunicată încă nicio informaţie cu privire la compania care urmează să efectueze expertiza.

Pentru rezolvarea problemelor de pe porţiunea demolată, au fost efectuate expertize peste expertize, inclusiv de către constructorul italian Salini Impregilo, care a câştigat contractul de execuţie a lucrărilor. Conform informaţiilor ECONOMICA.NET, cel puţin cinci specialişti au analizat problemele din zona unde s-a fisurat asfaltul, printre care Sanda Manea, Mihai Dicu şi Nicolae Boţu.

Pe lângă secţiunea demolată şi reparată, pe acest lot încă mai sunt probleme de rezolvat (galerie foto), după cum recunosc însuşi oficialii de la Drumuri. Acesta este şi motivul pentru care ar fi necesară o expertiză pe întreg lotul cuprins între Sălişte şi Cunţa.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...