Autostrada de Centură București: Au început lucrările la unul dintre cele mai importante noduri, A0 – A2 FOTO

Au început lucrările la cel mai mare și cel mai important nod rutier aferent Lotului I din Autostrada de Centură București Sud, care va lega autostrăzile A0 și A2, în zona localității Cernica, a anunțat miercuri secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.
Ion Dobreanu - mie, 16 iun. 2021, 13:46
Autostrada de Centură București: Au început lucrările la unul dintre cele mai importante noduri, A0 - A2 FOTO

„Au fost forați până acum aproape 100 de piloți dintre cei 961 necesari întregului Lot I”, spune secretarul de stat într-o postare pe pagina sa de Facebook, ce cuprinde imagini de pe șantier.

 

Potrivit lui, se lucrează în toate zonele, mai ales în zona lucrărilor de artă: poduri, podețe și pasaje, acolo unde vremea permite. „Din cauza umidității foarte ridicate unele lucrări nu se pot executa pentru moment”, explică Srioșteanu.

 

Acesta adăugă că a început montarea echipamentelor și instalațiilor pentru producerea grinzilor necesare Lotului I și Lotului II, pe raza administrativă a localității Berceni, iar echipele de muncitori turci au început și realizarea armăturilor necesare producerii grinzilor.

 

„Continuă lucrările de terasamente de la DN4 spre A2 și de la DN4 spre DN5, precum și în zona DJ401, acolo unde umiditatea permite”, mai spune secretarul de stat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amintim că ordinul de începere a lucrărilor pe lotul 1 din A0 Sud a fost emis în data de 15 februarie 2021.

Lotul I din Autostrada de Centură Sud are o lungime de 16,9 km, între Berceni și A2, constructorul desemnat este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, iar valoarea contractului este de 830,6 milioane de lei. Lucrările vor fi executate în localitățile: Vidra, Berceni, Popești – Leordeni, Glina și Cernica.

 

„Așa cum am promis, în maximum 2 ani (2022), vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni (Olteniței) și, în maximum 3 ani (2023), cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură București Sud”, conchide Scrioșteanu.

Lotul 1 al A0 are o lungime de 16,93 km. Antreprenorul care va executa lucrările este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş. Valoarea contractului este de 830.679.662,15 de lei, fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...