Autostrada de Centură București: când intră grecii și Umbrărescu pe teren și care e situația pe fiecare tronson

Constructorul elen Aktor va începe lucrările pe lotul 3 din Autostrada de Centură București (A0) Sud luna viitoare, iar constructorul român Dorinel Umbrărescu va intra în teren pe lotul 4 din A0 Nord la final de an, urmând ca la începutul anului viitor să demareze construcția și pe lotul 2 din A0 Nord, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.
Anemona Andone - sâm, 15 mai 2021, 12:08
Autostrada de Centură București: când intră grecii și Umbrărescu pe teren și care e situația pe fiecare tronson

„În total sunt șapte loturi pe acest cerc. Pe partea de sud se lucrează pe două loturi, iar pe al treilea vor începe lucrările luna viitoare. Termenul de finalizare pentru sud este 2023. Pe nord, două din loturi, lotul 4 și lotul 2, deci zona Cernica și zona Corbeanca până în Afumați, sunt semnate cu un constructor român. Nu s-a ajuns încă la faza de intrat în teren, acestea sunt contracte de proiectare plus execuție și întâi se proiectează, se iau avizele și apoi se intră la lucrări. Probabil, la cel de la Cernica să înceapă lucrările la sfârșitul anului iar la celălalt, la începutul anului viitor, a promis contructorul. Cred că și aceste două loturi ar trebui să se termine la sfârșitul lui 2023. Iar pe celelalte două loturi-lipsă pe nord, sunt desemnați câștigătorii, contestații, redesemnați după reevaluare, iarăși contestații. Așteptăm deciziile finale ale instanțelor ca să putem semna contractelele”, a explicat Drulă în cadrul unui interviu acordat vineri Europa FM.

Citește și Grecii de la Aktor: Până la vară livrăm lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda. La sfârșitul lui mai începem construcția pe lotul 3 din A0 Sud

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat miercuri, 12 mai, contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), cu ofertantul declarat câștigător, grupul UMB.

Stadiul proiectelor pe Autostrada de Centură (A0)

Pe A0 Sud lot 1 și 2 execută lucrări constructorul turc Alarko pe cei 33 de km ai sectorului (între A2 și Bragadiru).

Pe A0 Sud lot 3 (Bragadiru – A1), antreprenorul grec Aktor a depus proiectul pentru obținerea autorizației de construire. Ordinul de începere a lucrărilor ar putea fie emis la începutul verii.

Pe A0 Nord lot 1, CNAIR a desemnat din nou câștigător pe constructorul turc Nurol, însă au fost depuse iarăși contestații.

Pentru lotul 2 al A0 Nord (19 km, Corbeanca-Afumați), a fost semnat săptămâna aceasta contractul cu antreprenorul român desemnat câștigător (UMB).
Pe lotul 3 A0 Nord (8,6 km, între Afumați-Pantelimon), CNAIR este într-un proces de re-evaluare a ofertelor ca urmare a deciziei instanțelor.
Pe lotul 4 A0 Nord (5 km, între Pantelimon și A2), constructorul UMB se află în etapa de proiectare a drumului. Termenul de execuție a lucrărilor: 18 luni.

A0, al doilea inel de centură al Capitalei, construit la profil de autostradă, va avea o lungime de circa 101 km și va degreva traficul infernal de pe Drumul Național de Centură București (DNCB) – vechea centură a Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...