1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Autostrada de Centură București Nord: Guvernul pregătește exproprieri de 30 de milioane de lei

Ministerul Transporturilor a publicat pe site-ul său proiectul privind exproprierile necesare construirii sectorului nordic al Autostrăzii de Centură București (A0). Valoarea despăgubirilor este estimată la aproape 30 de milioane de lei.

15 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Proiectul privind exproprierile include proprietăți private de pe raza localităților Afumați, Corbeanca, Dragomirești Vale și Glina, din județul Ilfov și Joița, din județul Giurgiu. Valoarea despăgubirilor este de 29,75 milioane de lei și vizează 1.514 proprietăți, cu o suprafață de 1,57 milioane mp.

În top cinci despăgubiri se află două firme, dar și persoane fizice. Astfel, cea mai mare despăgubire, în valoare de 1,29 milioane de lei, urmează să fie acordată firmei Vabeld - Rom SRL, în contul exproprierii unei suprafețe de teren intravilan de peste 23.000 mp din Dragomirești Vale.

Firma Vabeld - Rom a fost înregistrată în noiembrie 2016 și are sediul în Chiajna. Aceasta are ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară și ar putea avea legătură cu dezvoltatorul imobiliar belgian Vabeld, care anul trecut a vândut parcul logistic A1 Bucharest Park către CTP. Parcul logistic, situat în Dragomirești Vale, la km 13 al Autostrăzii București - Pitești, se întinde pe o suprafață totală de 15 hectare.

Pe locul doi în topul despăgubirilor se află o persoană fizică, Șerban Vlad Stăncescu, care ar urma să primească 1,28 milioane de lei pentru un teren de aproape 33.000 mp din localitatea Joița, județul Giurgiu.

Urmează firma Ocean Fish, care ar urma să încaseze despăgubiri de 837.000 lei pentru un teren de aproape 7.500 mp din localitatea Afumați, județul Ilfov. Aceeași firmă mai figurează pe listă și cu alte proprietăți, pentru care valoarea despăgubirilor este însă mult mai mică.

Pe locul 4 se află o persoană fizică, Alexandra Stănescu, ce ar urma să fie despăgubită cu suma de 670.000 lei, pentru un teren de circa 9.300 mp din localitatea Corbeanca.

Mai departe, două persoane fizice, respectiv Mariana Răducu și Ion Gheorghe Arcudeanu, ar urma să primească aproape 340.000 lei pentru un teren de 8.700 mp din localitatea Joița, județul Giurgiu.

VEZI la Anexă Lista proprietăților de pe coridorul de expropriere al A0 Nord

În prezent, toate cele patru loturi ale Autostrăzii de Cetură București Nord sunt scoase la licitație pentru proiectare și execuție.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO