1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Autostrada de Centură Bucureşti Nord va fi scoasă la licitaţie fără lotul cormoranilor, care încă aşteaptă revizuirea acordului de mediu

Secţiunea nordică a Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) urmează să fie trimisă la ANAP pentru a fi lansată la licitaţie, însă fară o secţiune de circa doi kilometri, pentru care încă se aşteaptă revizuirea acordului de mediu, după ce în zona pe care o va tranzita şi-au făcut cuib specii de păsări protejate prin lege, precum cormoranii.

07 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

Bogdan Puşcaş, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), a declarat în cadrul emisiunii "Drumurile Noastre" de la B1 TV că documentaţiile pentru trei din cele patru loturi ale A0 Nord vor ajunge pe masa ANAP în două săptămâni.

"Avem în pregătire trei loturi din Centura de Nord la profil de autostradă, Centura Bucureştiului. Trei din cele patru loturi vor intra într-o săptămână – două în validarea noastră şi după ce vom parcurge acest circuit vor deveni publice pentru ofertanţi", a declarat preşedintele ANAP.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au declarat anul trecut pentru ECONOMICA.NET că licitaţia pentru secţiunea nordică a Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) ar putea fi lansată abia anul acesta, după ce va fi revizuit acordul de mediu pentru o porţiune de doi kilometri din zona Cernica.

Revizuirea acordului de mediu s-a impus deoarece pe traseul autostrăzii a fost înscrisă între timp ca arie protejată zona Lacul şi Pădurea Cernica. Conform informaţiilor de pe site-ul dedicat acestei arii, în zonă se află specii de păsări protejate prin lege, precum stârcii şi cormoranii.

Sectorul de nord al Autostrăzii de Centură are o lungime totală de 51 de kilometri şi o valoare estimată a contractelor de proiectare şi execuţie de trei miliarde de lei. Iniţial, acesta era împărţit după cum urmează:

  • lotul 1: Sector 1. Km 52+070 – Km 52+770

                      Sector 2. Km 52+770 – Km 69+000 

  • lotul 2: Km 69+000 – Km 85+300 
  • lotul 3: Sector 1. Km 85+300 – Km 100+765

                     Sector 2. Km 0+000 – Km 2+500

Sectorul de sud al Autostrăzii de Centură are deja constructori desemnaţi pe toate cele trei loturi. Astfel, pe loturile 1 şi 2 au fost desemnaţi câştigători turcii de la Alsim Alarko, iar pe lotul 3 au câştigat în final grecii de la Aktor. Pentru loturile 2 şi 3, contractele pot fi semnate, iar pentru lotul 1 situaţia este încă incertă, în urma contestaţiilor.

Autostrada de Centură Bucureşti (A0) va avea circa 100 de kilometri. Acest proiect face parte din Master Planul General de Transport și va fi finanțat din POIM 2014-2020 (fonduri europene nerambursabile).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO