Autostrada de Centură Bucureşti: primul contract va fi semnat sâmbătă, în prezenţa ministrului Transporturilor – surse

Contractul pentru construirea lotului 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud va fi semnat sâmbătă, 9 martie, cu firma câştigătoare din Turcia Alsim Alarko, în prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. Acesta este primul lot pentru care se semnează contract din noua şosea de mare viteză ce va fi construită în jurul Capitalei şi va avea circa 100 de kilometri.
Anemona Andone - mie, 06 mart. 2019, 19:44
Autostrada de Centură Bucureşti: primul contract va fi semnat sâmbătă, în prezenţa ministrului Transporturilor - surse

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat pe 8 mai 2018 rezultatul procedurii de atribuire a contractului Proiectare și Execuție Autostrada de Centură București Sud lotul 2 (16,3 kilometri).

Ofertantul desemnat câștigător este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, având preţul de 750,85 milioane de lei, fără TVA (160 milioane de euro).

Lotul 2 din A0 Sud face parte din cele trei loturi ale viitoarei Autostrăzi de Centură Sud a Municipiului București (foto jos), scoase la licitaţie în 2017. Acestea vor avea o lungime însumată de aproximativ 52 de km și după ce vor fi finalizate vor face face legătura între A1 și A2.

În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, întregul proiect al A0 Sud va permite descongestionarea circulației în zona de sud a Bucureștiului și va asigura traficul rutier de tranzit pe segmentul românesc al coridorul 4 Pan- European.

Proiectarea fiecărui lot al acestui Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului București va dura 12 luni, iar execuția 30 de luni, după atribuirea contractelor.

Proiectul A0, similar soluțiilor aplicate în zona marilor metropole europene, face parte din Master Planul General de Transport și urmează să fie finanțat prin POIM 2014-2020.

Cine sunt turcii care vor lucra la Autostrada de Centură Bucureşti

Compania Alsim Alarko face parte din Alarko Holding, unul dintre cele mai mari conglomerate de afaceri din Turcia, listat la Bursa din Istanbul. Acesta operează într-o varietate de sectoare, inclusiv construcții, producţie și distribuție de energie electrică, turism și imobiliare. A fost fondat de İshak Alaton și Üzeyir Garih în 1954. Pentru anul trecut, holdingul estima venituri totale de aproape 6 miliarde de lire turceşti (977 milioane de euro), faţă de 3,7 miliarde de lire turceşti în 2017.

Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ticaret A.S. operează ca antreprenor pentru lucrări civile și proiecte de infrastructură în Turcia și la nivel internațional. Oferă servicii de construcții pentru rafinării, centrale chimice și petrochimice, instalații industriale, centrale electrice, conducte de petrol și gaze, instalații de tratare a apei și a apelor reziduale, proiecte de transport, proiecte de locuințe și clădiri de servicii publice.

Unul dintre cele mai noi proiecte internaţionale ale constructorului din Turcia este primul Parteneriat Public-Privat al Kazahstanului, „Grand Almati Peripheral Road”. În lungime de 66 kilometri, noua autostradă din Kazahstan ar urma să fie construită în 50 de luni şi va costa 1,67 miliarde de dolari. Pe lângă Kazahstan şi Turcia, compania mai este activă în ţări precum Ucraina, Uzbekistan şi Turkmenistan. De asemenea, portofoliul său de lucrări de infrastructură de transport mai cuprinde aeroporturi, linii de metrou şi de căi ferate.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...