Autostrada de Centură Bucureşti: primele semne de activitate pe lotul turcilor de la Alsim Alarko FOTO

Turcii de la Alsim Alarko au început activitatea pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud, potrivit unor imagini publicate de pasionații de infrastructură. Deocamdată, pentru viitorul inel de autostradă al Capitalei se desfășoară lucrări de proiectare, urmând ca abia de anul viitor să înceapă construcția propriu-zisă.
Anemona Andone - joi, 02 mai 2019, 18:39
Autostrada de Centură Bucureşti: primele semne de activitate pe lotul turcilor de la Alsim Alarko FOTO

Sursa foto: TibiV, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură

„Avem primele semne de activitate în teren pe lotul 2 al Autostrăzii A0 Sud, noua centură a Capitalei. Cadrele au fost surprinse chiar în viitorul nod cu DN5, acolo unde autostrada va supratraversa drumul național”, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API).

Potrivit lor, vorbim deocamdată doar de simpli țăruși topografici, deci elemente specifice etapei de proiectare care este programată să dureze un an de zile. 

„Și la nodul A0-DN6 (parte din același tronson) am zărit mișcare în urmă cu două săptămâni: o foreză care preleva mostre de sol pentru studiul geotehnic. Și aici avem primele marcaje topografice ale traseului”, adaugă reprezentanții API.

Contractul pentru lotul 2 din A0 Sud a fost semnat în 09.03.2019 cu turcii de la Alsim Alarko pe suma de 751 milioane lei fără TVA pentru 16,3 km de autostradă. După cele 12 luni de proiectare urmează execuția propriu-zisă cu termen de doi ani și jumătate.

„Solicităm antreprenorului general și responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să găsească soluțiile birocratice și tehnice astfel încât să se emită autorizația de construire în cel mai scurt timp și să vedem utilajele la lucru în teren chiar din 2019”, conchid membrii ONG-ului dedicat infrastructurii.

În ceea ce privește celelalte două loturi din A0 Sud , a mai fost semnat un contract pentru lotul 3 cu grecii de la Aktor, iar pentru lotul 1 se reevaluează ofertele, în urma contestațiilor.

Pentru inelul nordic din viitoarea autostradă ce va înconjura Capitala, urmează să fie lansate licitațiile pentru proiectare și execuție.

Te-ar mai putea interesa și
România a importat aproximativ 300.000 de tone de soia și făină din soia. 70% din marfă este din state unde se produc plante modificate genetic
România a importat aproximativ 300.000 de tone de soia și făină din soia. 70% din marfă este din state unde se produc ...
În 2022, aproximativ 70 % din importurile de soia și făină de soia proveneau din Brazilia, Argentina și Statele Unite, cei mai mari producători de plante modificate genet. Producția locală......
Discuții în coaliție pe proiectul de buget
Discuții în coaliție pe proiectul de buget
Liderii coaliţiei de guvernare vor avea o întâlnire de lucru pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor.
Schengen/Ciolacu: Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România
Schengen/Ciolacu: Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria "şi-a flexibilizat poziţia" în ceea ce priveşte spaţiul ...
Majoritatea țărilor care au anunțat că vor monta turbine eoliene offshore își vor rata țintele stabilite pentru 2030
Majoritatea țărilor care au anunțat că vor monta turbine eoliene offshore își vor rata țintele stabilite pentru 2030
Dintre cele 19 țări cu obiective clare privind energia eoliană offshore pentru 2030, doar Polonia și Irlanda par să ...