Autostrada de Centură Bucureşti: primele semne de activitate pe lotul turcilor de la Alsim Alarko FOTO

Turcii de la Alsim Alarko au început activitatea pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud, potrivit unor imagini publicate de pasionații de infrastructură. Deocamdată, pentru viitorul inel de autostradă al Capitalei se desfășoară lucrări de proiectare, urmând ca abia de anul viitor să înceapă construcția propriu-zisă.
Anemona Andone - joi, 02 mai 2019, 18:39
Autostrada de Centură Bucureşti: primele semne de activitate pe lotul turcilor de la Alsim Alarko FOTO

Sursa foto: TibiV, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură

„Avem primele semne de activitate în teren pe lotul 2 al Autostrăzii A0 Sud, noua centură a Capitalei. Cadrele au fost surprinse chiar în viitorul nod cu DN5, acolo unde autostrada va supratraversa drumul național”, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API).

Potrivit lor, vorbim deocamdată doar de simpli țăruși topografici, deci elemente specifice etapei de proiectare care este programată să dureze un an de zile. 

„Și la nodul A0-DN6 (parte din același tronson) am zărit mișcare în urmă cu două săptămâni: o foreză care preleva mostre de sol pentru studiul geotehnic. Și aici avem primele marcaje topografice ale traseului”, adaugă reprezentanții API.

Contractul pentru lotul 2 din A0 Sud a fost semnat în 09.03.2019 cu turcii de la Alsim Alarko pe suma de 751 milioane lei fără TVA pentru 16,3 km de autostradă. După cele 12 luni de proiectare urmează execuția propriu-zisă cu termen de doi ani și jumătate.

„Solicităm antreprenorului general și responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să găsească soluțiile birocratice și tehnice astfel încât să se emită autorizația de construire în cel mai scurt timp și să vedem utilajele la lucru în teren chiar din 2019”, conchid membrii ONG-ului dedicat infrastructurii.

În ceea ce privește celelalte două loturi din A0 Sud , a mai fost semnat un contract pentru lotul 3 cu grecii de la Aktor, iar pentru lotul 1 se reevaluează ofertele, în urma contestațiilor.

Pentru inelul nordic din viitoarea autostradă ce va înconjura Capitala, urmează să fie lansate licitațiile pentru proiectare și execuție.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...