Autostrada fără parcări la 4 ani de la deschidere: De ce nu se lucrează la spaţiile de servicii de pe Bucureşti-Ploieşti?

Lucrările de construire a parcărilor de pe Autostrada Bucureşti-Ploiesti încă nu au fost demarate, deşi au trecut cinci luni de la semnarea contractului iar circulaţia pe această şosea de mare viteză fost deschisă acum patru ani. Compania de Drumuri dă vina pe constructor, care “aruncă pisica” în curtea autorităţilor.
Economica.net - Dum, 12 iun. 2016, 21:09
Autostrada fără parcări la 4 ani de la deschidere: De ce nu se lucrează la spaţiile de servicii de pe Bucureşti-Ploieşti?

Bogdan Pinte, directorul firmei Good Prod din Zalău, care a câştigat contractul pentru realizarea parcărilor, a spus pentru ECONOMICA.NET că oficialii de la Drumuri nu au emis încă ordinul de începere a lucrărilor.

Si asta din cauză că au fost o mulţime de impedimente, printre care lipsa finanţării, schimbarea Guvernului, trecerea de pe un program european de finanţare pe altul, potrivit lui Pinte.

Pe de altă parte, pe site-ul CNADNR se menţionează că „garanţia de bună execuţie nu a fost furnizată în termen de 15 zile de la data semnării acordului contractual, în conformitate cu prevederile contractuale şi în consecinţă nu a fost comunicată data de începere a lucrărilor”.

Intrebat de ce nu a fost depusă garanţia, reprezentantul firmei din Zalău a spus că nu cunoaşte acest detaliu şi că mai multe detalii ar trebui să ştie reprezentanţii celorlalte firme partenere din Asocierea care a câştigat licitaţia pentru parcări.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a semnat pe 11 ianuarie 2016 contractul de proiectare şi executie a parcărilor şi a spatiilor de servicii de pe Austroada Bucureşti-Ploieşti.

Contractul a fost atribuit, în urma finalizării procedurii de achiziţie prin licitaţie deschisă, asocierii Good Prod SRL – Axia SRL – Trasproiect 2001, reprezentată în calitate de lider al asocierii de Good Prod SRL.

Aceasta din urmă este controlată, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, de omul de afaceri Andrei Dorin Hodiş, care în 2009 a fost numit consilier local al municipiului Zalău din partea Partidului Democrat Liberal. Din acea funcţie el a demisionat în 2010.

Compania Good Prod a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 718.000 de lei şi profit de 31.000 de lei cu un singur angajat, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Din asociere, firma Transproiect are, potrivit site-ului companiei, experienţă de 11 ani în domeniul proiectării şi este în măsură să execute servicii de proiectare în domeniul infrastructurii de transport, în timp ce pe Ministerul Finanţelor, firma Axia SRL apare ca sucursala de la Bucureşti a companiei Reggio Emilia.

Valoarea contractului este de 35 milioane de lei fără TVA (aproape 8 milioane de euro) pentru construcţia a şase parcări de scurtă durată, câte trei de-o parte şi alta a autostrăzii, la km 28, km 42 şi km 50, spaţii de servicii S1 la km 57, pe ambele sensuri dar şi spaţii de servicii de tip S3 la km 17 pe partea dreaptă şi km 20 pe partea stângă.

Durata contractului este de şase luni din care două luni perioada de proiectare, patru luni durata de execuţie şi 48 de luni garanţie a lucrărilor. După finalizarea acestor lucrări, următorul pas îl reprezintă lansarea de licitaţii pentru construcţia de benzinării în spaţiile de servicii.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...