Autostrada Focșani – Bacău: Cum arată traseul viitoarei șosele de mare viteză din Moldova VIDEO

Pasionații de infrastructură au postat imagini cu traseul viitoarei autostrăzi A7 Focșani - Bacău, secțiunea din jurul orașului Adjud. Amintim că acest tronson de 96 de kilometri din Autostrada Moldovei este în prezent în procedură de licitație pentru construcție.
Anemona Andone - vin, 02 sept. 2022, 22:11
Autostrada Focșani - Bacău: Cum arată traseul viitoarei șosele de mare viteză din Moldova VIDEO

„Traseul viitoarei autostrăzi A7 Focșani – Bacău , secțiunea Șișcani – Adjud – Pod peste Trotuș”, spune autorul imaginilor postate și pe forumul PeUndeMerg al Asociației Pro Infrastructură (API).

Acesta menționează că videoclipul a fost filmat în decursul a mai multor zile si reprezintă traseul aproximativ al autostrăzii.

 

Anunțul de participare pentru construirea tronsonului Focșani – Bacău din A7 a fost publicat pe 5 august în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru construcția celor 95,9 km ai Autostrăzii Focșani – Bacău (A7) este 22 septembrie 2022.

Autostrada Focșani – Bacău este compusă din 3 loturi:
Lotul 1: Focșani – Domnești Târg (35,60 km)
Lotul 2: Domnești Târg – Răcăciuni (38,78 km)
Lotul 3: Răcăciuni – Bacău (21,52 km)

Pentru construcția fiecărui lot în parte (30 de luni perioadă de execuție/lot) este lansat în licitație câte un contract:

– 2,98 miliarde de lei (fără TVA) / Lotul 1
– 3,14 miliarde de lei (fără TVA) / Lotul 2
– 2,11 miliarde de lei (fără TVA) / Lotul 3

Proiectul, cu o valoare totală estimată de 8,246 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Tronsonul Focșani – Bacău era ultimul din cele patru ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțate prin PNRR, care mai trebuia scos la licitație.

Tronsonul Ploiești – Buzău a fost lansat la licitație anul trecut, iar în prezent sunt semnate contracte pentru primele două loturi din cele trei. Primul lot, Ploiești/Dumbrava – Mizil este construit de asocierea Pizzarotti – Retter, iar lotul 2 Mizil – Pietroasele, de asocierea Coni – Trace. Pentru lotul 3, CNAIR reevaluează oferte, în urma contestațiilor.

Tronsonul Buzău – Focșani a fost scos la licitație în februarie anul acesta, pe loturile 1 și 4 fiind desemnat câștigător constructorul român Dorinel Umbrărescu. Pe loturile 2 și 3 urmează să fie anunțat câștigătorul.

De asemenea, la finele lunii iulie, a fost lansată la licitație și secțiunea Bacău – Pașcani, pentru care ofertele sunt așteptate până pe 15 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...