„Autostrada Ford”: CNAIR a relansat azi la licitaţie tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat miercuri, 21 august, anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Valoarea estimată a contractului este de 909 milioane de lei, aceeaşi ca în cazul licitaţiei precedente, anulată din cauza contestaţiilor.
Anemona Andone - mie, 21 aug. 2019, 11:54

Durata contractului este de 96 luni şi cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Termenul de depunere a ofertelor este 24 octombrie 2019, conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Tronsonul 4 cu o lungime de 31,81 kilometri (km 89+300 – km 121+115), va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt si Argeș și intersecția cu Autostrada 1 București – Pitești și va tranzita localitățile Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja.

La licitaţia precedentă pentru tronsonul 4 din DX Craiova – Piteşti, CNAIR primise şapte oferte. Cea mai bună ofertă, de 659 milioane de lei (72% din valoarea estimată), aparţinea italienilor de la Impresa Pizzarotti, potrivit unor date publicate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură (foto jos).

Dar, în urma contestaţiilor unui constructor care nu depusese ofertă, precedenta licitaţie, organizată în baza Ordinului 600 al ministrului Transporturilor, a fost anulată în instanţă.

Rămâne de văzut cine se va mai înscrie acum în cursa pentru ultimul tronson al şoselei de mare viteză, cerută şi de producătorul auto american Ford, cu uzină la Craiova.

Amintim că tronsonul 1 al DX Craiova – Piteşti este construit de către italienii de la Tirrena Scavi, iar tronsonul 2, cu două loturi, de către firmele lui Dorinel Umbrărescu. Urmează să fie relansat la licitaţie şi tronsonul 3 al primului drum expres din România.

Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014-2020.

Drumul Expres Craiova – Pitești va avea 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...