„Autostrada Ford”: În 2024 se va putea circula integral pe cei 121 de km ai primului drum expres din România – șeful CNAIR

În anul 2024 se va putea deschide circulația integral pe cei 121 de km ai primului drum expres din România, dacă se va lucra în același ritm ca pe tronsonul 2, a declarat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Ion Dobreanu - Dum, 07 nov. 2021, 12:52

Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, alături de Cristian Pistol, Director General al CNAIR, au verificat activitatea pe tronsonul 2 al primului drum expres din România, Craiova – Pitești.

Reprezentanții CNAIR menționează că stadiul lucrărilor pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova – Pitești este de 89% pe lotul 1 și peste 90% pe lotul doi, iar termenul de finalizare a lucrărilor este aprilie 2022.

În acest context, Cristian Pistol a declarat că este mulțumit de ritmul lucrărilor de pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitești, subliniind că: ”Sunt convins că dacă și pe celelalte tronsoane se va lucra în același ritm, în anul 2024 se va putea deschide circulația integral, pe cei 121 de km ai primului drum expres din România”.

Tronsonul 2 al DX Craiova – Pitești este construit de grupul de firme UMB, care a câștigat contractele și pentru tronsoanele 3 și 4, în vreme ce tronsonul 1 este realizat de italienii de la Tirrena Scavi.

Drumul Expres Craiova – Pitești va avea la final o lungime de aproximativ 121 km, 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...