„Autostrada Ford Otosan”: Turcii de la Ozaltin pot finaliza lucrările la tronsonul I în 2024, cu o accelerare puternică până în toamnă – API

Constructorul turc Ozaltin poate finaliza anul acesta lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12), estimează Asociația Pro Infrastructură (API), după ce inițial nu dădea șanse de inaugurare a celor 17,7 kilometri în 2024.
Anemona Andone - lun, 01 iul. 2024, 10:43

„Ozaltin, marea surpriză pozitivă din 2024? Ozaltin arată foarte bine pe Drumul Expres DEx12 între Balș și Craiova, încercând parcă să demonstreze că și turcii pot să se țină de angajamentele pe care și le-au asumat pe proiectele de infrastructură de transport din România”, transmite luni Asociația Pro Infrastructură (API) pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit reprezentanților API, atât antreprenorul general Ozaltin, cât și subcontractorii lui, merită deja felicitați pentru că doar ceva catastrofal i-ar putea împiedica să-și respecte termenul contractual inițial, martie 2025 – curat, fără extensii de timp sau „giumbușlucuri” birocratice.

„Mai mult, cu o accelerare puternică până în toamnă, mai ales pe partea de structuri, cu un management inteligent dar și cu puțin noroc, au o șansă să producă marea surpriză și să inaugureze lotul în decembrie 2024”, estimează mai nou API.

Reprezentații API amintesc că nici nu au inclus în previziunile lor rutiere din ianuarie acest tronson pentru o posibilă deschidere în 2024, opinând că nu are nicio șansă.

„Sigur, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Până la urmă e vorba de doar 17,7 kilometri de drum expres la câmpie care nici măcar nu sunt făcuți de la zero (șantierul e preluat după rezilierea provocată de falimentul Tirrena Scavi). Dar indiferent dacă vor reuși sau nu să inaugureze în decembrie, înainte de termen, merită felicitați pentru cum se mișcă pe DEx12 Craiova-Balș. Să-i vedem cum se descurcă pe viaductele de pe Autostrada Transilvania de la Nădășelu și Topa Mică unde misiunea lor va fi una mult, mult mai grea, atât din punct de vedere birocratic cât și tehnic, sub presiunea termenului PNRR, 2026”, conchide API.

 

Termină Ozaltin lucrările pe DEx Craiova – Balș în 2024?

Și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu estima înca de la vizitele anterioare pe șantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești că acesta va fi dat în trafic la finalul anului.

„Reamintesc faptul că pentru acest tronson au fost reluate lucrările de execuție în luna octombrie 2023, la 10 luni după rezilierea contractului cu antreprenorul inițial și vizăm darea in trafic la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual”, declara oficialul de la Transporturi.

Tronsonul 1 Craiova – Robănești (17,7 kilometri) al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt.

FOTO – VIDEO: Tronson 1 Craiova – Balș, Drum Expres Craiova – Pitești (sursa: Asociația Pro Infrastructură)

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Paradox românesc: Românii caută tot mai mult mașini noi pe net, dar vânzările scad
Paradox românesc: Românii caută tot mai mult mașini noi pe net, dar vânzările scad
În timp ce dealerii auto raportează vânzări în scădere, iar statistica arată un recul cu aproape 15% al înmatriculărilor din luna septembrie, un studiu Autovit anunță o „creștere......
Ciolacu, despre luarea deciziilor în coaliţie: Se comunică prin secretarii generali sau putem prin telepatie
Ciolacu, despre luarea deciziilor în coaliţie: Se comunică prin secretarii generali sau putem prin telepatie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că deciziile importante la nivelul coaliţiei de guvernare "se comunică prin secretarii ...
Parlamentul Austriei, condus pentru prima dată de extrema dreaptă. Walter Rosenkranz, ales președinte
Parlamentul Austriei, condus pentru prima dată de extrema dreaptă. Walter Rosenkranz, ales președinte
Walter Rosenkranz a fost ales cu 100 dintre cele 162 de voturi exprimate, a anunţat preşedintele Wolfgang Sobotka după ...
Fenomen. Migranții nu mai rămân în România la muncă. Chiriac, CONAF: Folosesc România ca țară de tranzit
Fenomen. Migranții nu mai rămân în România la muncă. Chiriac, CONAF: Folosesc România ca țară de tranzit
În România nu există nicio reglementare care să protejeze antreprenorul care investeşte în aducerea muncitorilor în ...