„Autostrada Ford”: Erbaşu îi contestă pe italienii de la Tirrena, câştigătorii tronsonului 1 al şoselei rapide Craiova – Piteşti

Firma de construcţii a omului de afaceri Cristian Erbaşu contestă câştigarea licitaţiei pentru tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti de către italienii de la Tirrena Scavi. Situată pe locul al treilea, Construcţii Erbaşu susţine că ofertele de pe locurile 1 şi 2 sunt inadmisibile.
Anemona Andone - Dum, 14 oct. 2018, 18:55

Construcţii Erbaşu, liderul Asocierii Construcţii Erbaşu SA – Vahostav SK as – Trameco SA, a depus joi, 11 octombrie, contestaţie la licitaţia pentru proiectarea şi construirea tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Asta după ce, pe 1 octombrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le-a comunicat participanţilor la licitaţie rezultaltul evaluării, conform căruia a fost declarată câştigătoare oferta italienilor de la Tirrena Scavi.

În cadrul licitaţiei, oferta Construcţii Erbaşu s-a situat pe locul al treilea, după cea a italienilor de la Tirrena Scavi (locul 1) şi de la Astaldi (locul 2).

În contestaţia depusă la CNSC, constructorul român susţine că ofertele de pe locurile 1 şi 2 au fost declarate în mod nelegal admisibile (foto jos). 

Prin urmare, Construcţii Erbaşu cere reevaluarea ofertelor de pe primele două locuri. Rămâne de văzut ce va decide CNSC în acest dosar şi dacă decizia sa va fi atacată mai departe la Curtea de Apel Bucureşti.

CNAIR a anunţat pe 1 octombrie câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 1: TIRRENA SCAVI S.p.A(ITALIA) cu o valoare a ofertei de 358.179.480,69 LEI fără TVA, echivalentul a 76 milioane Euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 LEI fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane Euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 2 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 LEI fără TVA, echivalentul a aproximativ 168 milioane Euro fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestor contracte este de 36 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Precizăm că cei 3 câștigători au ofertat o perioada de garanție a lucrărilor de 7 ani.       

Contractele pentru tronsoanele 1 şi 2 vor putea fi semnate abia după expirarea perioadei de depunere şi soluţionare a eventualelor contestaţii.

Întregul proiect, are o lungime de aproximativ 121 km  și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din POIM 2014-2020.

Drumul expres Craiova – Pitești va avea  4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...