„Autostrada Ford”: Umbrărescu ar putea construi tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești

Constructorul român Dorinel Umbrărescu are șanse foarte mari să câștige contractele pentru realizarea tronsoanelor 3 și 4 din Drumul Expres Craiova - Pitești, au spus pentru ECONOMICA.NET surse oficiale. Firmele sale lucrează deja pe tronsonul 2 al șoselei cunoscute ca "Autostrada Ford".
Anemona Andone - Dum, 14 iun. 2020, 18:25

„Umbrărescu are șanse reale să câștige și ultimele două tronsoane ale DX Craiova – Pitești”, ne-au spus surse din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Comentând pe marginea rezultatelor licitațiilor privind cele două tronsoane, pasionați de infrastructură spun că Umbrărescu s-ar clasa pe primul loc după evaluarea financiară a ofertelor, întrucât ar fi venit cu cel mai bun preț dintre cei rămași în cursă.

Licitația pentru tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova – Pitești a ieșit din etapa de evaluare tehnică pe 21 mai, după care a intrat în etapa de evaluare financiară, care urma să se încheie până la data de 26 iunie, conform datelor din SEAP.

Pentru tronsonul 4, evaluarea tehnică s-a încheiat pe 11 iunie, iar până pe 24 iunie urma să se finalizeze și evaluarea financiară a ofertelor.

Rămâne de văzut când vor fi comunicate oficial rezultatele și când vor fi semnate contractele, după eventualele contestații.

Astfel, cel mai puternic constructor român de autostrăzi ar putea construi trei din cele patru tronsoane din șoseaua de mare viteză cerută și de producătorul auto american Ford.

CNAIR a relansat pe 30 septembrie 2019 licitaţia pentru tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova – Piteşti, iar licitaţia pentru tronsonul 4 a fost reluată în vara anului trecut.

Până la termenul limită din 24 februarie 2020, CNAIR a primit 11 oferte pentru tronsonul 3 și 10 oferte pentru tronsonul 4

Valoarea estimată a contractului pentru tronsonul 3, în lungime de 31,75 km, este de 999,41 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție.

Valoarea estimată a contractului pentru tronsonul 4, în lungime de 31,88 km, este de 909,67 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție.

Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020. Drumul Expres Craiova – Pitești va avea 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...