„Autostrada Ford”: Umbrărescu ar putea construi tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești

Constructorul român Dorinel Umbrărescu are șanse foarte mari să câștige contractele pentru realizarea tronsoanelor 3 și 4 din Drumul Expres Craiova - Pitești, au spus pentru ECONOMICA.NET surse oficiale. Firmele sale lucrează deja pe tronsonul 2 al șoselei cunoscute ca "Autostrada Ford".
Anemona Andone - Dum, 14 iun. 2020, 18:25

„Umbrărescu are șanse reale să câștige și ultimele două tronsoane ale DX Craiova – Pitești”, ne-au spus surse din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Comentând pe marginea rezultatelor licitațiilor privind cele două tronsoane, pasionați de infrastructură spun că Umbrărescu s-ar clasa pe primul loc după evaluarea financiară a ofertelor, întrucât ar fi venit cu cel mai bun preț dintre cei rămași în cursă.

Licitația pentru tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova – Pitești a ieșit din etapa de evaluare tehnică pe 21 mai, după care a intrat în etapa de evaluare financiară, care urma să se încheie până la data de 26 iunie, conform datelor din SEAP.

Pentru tronsonul 4, evaluarea tehnică s-a încheiat pe 11 iunie, iar până pe 24 iunie urma să se finalizeze și evaluarea financiară a ofertelor.

Rămâne de văzut când vor fi comunicate oficial rezultatele și când vor fi semnate contractele, după eventualele contestații.

Astfel, cel mai puternic constructor român de autostrăzi ar putea construi trei din cele patru tronsoane din șoseaua de mare viteză cerută și de producătorul auto american Ford.

CNAIR a relansat pe 30 septembrie 2019 licitaţia pentru tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova – Piteşti, iar licitaţia pentru tronsonul 4 a fost reluată în vara anului trecut.

Până la termenul limită din 24 februarie 2020, CNAIR a primit 11 oferte pentru tronsonul 3 și 10 oferte pentru tronsonul 4

Valoarea estimată a contractului pentru tronsonul 3, în lungime de 31,75 km, este de 999,41 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție.

Valoarea estimată a contractului pentru tronsonul 4, în lungime de 31,88 km, este de 909,67 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție.

Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020. Drumul Expres Craiova – Pitești va avea 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Te-ar mai putea interesa și
Antifrauda, control uriaș la un mare comerciant de lângă București. Zeci de echipe au intrat în Dragonul Roșu
Antifrauda, control uriaș la un mare comerciant de lângă București. Zeci de echipe au intrat în Dragonul Roșu
ANAF anunță că 60 de echipe de inspectori antifraudă desfășoară un control de dimensiuni mari la complexul comercial Dragonul Roșu. ...
Piedone contestă în instanţă condamnarea primită în dosarul Colectiv
Piedone contestă în instanţă condamnarea primită în dosarul Colectiv
 Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva condamnării ...
Preşedintele Băncii Mondiale avertizează că războiul ar putea declanşa o recesiune globală
Preşedintele Băncii Mondiale avertizează că războiul ar putea declanşa o recesiune globală
 Preşedintele Băncii Mondiale, Davis Malpass, a sugerat miercuri că invadarea Ucrainei de către Rusia şi impactul asupra ...
Două tipuri noi de contract de muncă ar putea fi introduse în Codul muncii: CIM cu mai mulţi angajatori din acelaşi grup de firme şi CIM „la cerere”
Două tipuri noi de contract de muncă ar putea fi introduse în Codul muncii: CIM cu mai mulţi angajatori din acelaşi ...
Mai mulţi parlamentari PNL au depus la Senat o propunere legislativă pentru completarea Codului muncii, în care argumentează ...