„Autostrada Ford” – E oficial: Umbrărescu va construi lotul 3 şi 4 de pe drumul expres Craiova Piteşti

Consorțiul format din ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - Lider de asociere) a fost desemnat câștigător pentru construcția tronsoanelor 3 și 4 de pe drumul expres Craiova-Pitești. Astfel, constructorul român Dorinel Umbrărescu va construi cele două loturi de pe "Autostrada Ford".
Anemona Andone - mie, 16 sept. 2020, 12:09

Contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 3 şi 4 ale drumului expres Craiova – Piteşti au fost semnate miercuri, la Piteşti, în prezenţa premierului Ludovic Orban, scrie Agerpres.

„Este un moment extrem de important în dezvoltarea infrastructurii de transport a României. (…) Odată cu decizia Ford de a investi în România, Grupul Ford a purtat negocieri cu Guvernul României şi în cadrul unui memorandum pe care l-am discutat, printre punctele înscrise a fost trecut acest obiectiv de investiţii. (…) Ministrul Transporturilor eram eu şi sunt şi semnatar al acelui memorandum. Imediat ne-am apucat de lucru, am realizat studiul de fezabilitate, am aprobat documentaţia tehnico-economică (…) în 2008. Din păcate, în 2008 a trebuit să părăsim guvernarea şi iată că suntem în anul 2020 şi abia în anul 2020 reuşim să semnăm contractele de proiectare şi construcţie pe toate cele patru tronsoane ale drumului expres”, a declarat Orban.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prezent la eveniment, a subliniat importanţa noii investiţii, care vine în completarea celor două loturi aflate deja în execuţie.

„Drumul expres Craiova – Piteşti (…), o conexiune importantă, care va da coerenţă reţelei de infrastructură rutieră din România (…). Faptul că astăzi semnăm contractele pentru cele două loturi, pentru cei aproximativ 63 de kilometri, şi închidem practic acest obiectiv reprezintă o realizare”, a spus Bode.

Potrivit reprezentanţilor CNAIR, loturile 3 şi 4 ale drumului expres Craiova – Piteşti au o lungime totală de 63,6 kilometri. Perioada de proiectare este de 12 luni, iar perioada de execuţie de 24 de luni.

Valoarea estimată a contractului pentru tronsonul 3, în lungime de 31,75 km, este de 999,41 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție.

Valoarea estimată a contractului pentru tronsonul 4, în lungime de 31,88 km, este de 909,67 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție.
Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km. Construcția acestui drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020. Drumul Expres Craiova – Pitești va avea 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Premierul Ludovic Orban a participat, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la semnarea contractelor pentru tronsoanele 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti – Craiova. Anterior, prim-ministrul a vizitat şantierul viitoarei săli polivalente de la Piteşti, lucrare finanţată de Compania Naţională de Investiţii.

Te-ar mai putea interesa și
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi că 18 instituții de credit și-au exprimat intenția de a participa în......
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, ...
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri ...