Demonstrație de forță pe „Autostrada Ford”, spre final de sezon: „Ambuteiaj” de camioane UMB pe tronsonul 2 FOTO VIDEO \

Pasionații de infrastructură au surprins săptămâna aceasta o adevarată demonstrație de forță pe tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca Autostrada Ford. Într-un video cu lotul 2, cuprins între Piatra Olt și Valea Mare, se observă zeci de basculante UMB, unele parcate și altele aliniate în șir indian pentru a intra sau ieși de pe șantier.
Anemona Andone - vin, 18 dec. 2020, 20:38
Demonstrație de forță pe

După ce a terminat mai bine de jumătate din lucrările de pe tronsonul 2 din Autostrada Ford, cel mai puternic constructor român de autostrăzi se pregătește de finalul sezonului pe acest șantier.

Comentând pe marginea imaginilor video, postate pe forumul Asociației Pro Infrastructură (API), un pasionat de infrastructură spune că, în contrast cu aglomerația de pe drumul național paralel DN65, nu poate decât să se bucure de „ambuteiajul” de camioane UMB de pe DX Craiova – Pitești.

Un alt utilizator al forumului întreabă la rândul său dacă toți cei de pe șantier sunt angajați permanenți ai grupului UMB. „Nu de alta, dar mi se pare un efort logistic fantastic doar să ai grijă de atâția oameni deodată, înșirați pe câte 50km!”, adaugă utilizatorul forumului API.

Grupul UMB construiește loturile 1 și 2 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești. De asemenea, companiile lui Umbrărescu au câștigat licitațiile și pentru tronsoanele 3 și 4 din această șosea de mare viteză.

Mai mult, constructorul român a rămas câștigător pe tronsoanele 3 și 4 în urma soluționării contestațiilor la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Mai departe, în urma deciziilor Curții de Apel București, grupul UMB a rămas câștigător doar pe tronsonul 3. Pentru tronsonul 4, instanța a admis contestațiile unor constructori din alte țări și a dispus reevaluarea ofertelor.

Rămâne de văzut care va fi deznodământul privind tronsonul 4, însă pentru restul tronsoanelor contractate și aflate în execuție există șanse să fie finalizate în doi – trei ani. Primul care ar putea fi gata ar fi chiar tronsonul 2, termenul de finalizare pentru acesta fiind ultimul trimestru al anului viitor, potrivit informațiilor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Gradul de execuție pe tronsonul 1, construit de italienii de la Tirrena Scavi, a ajuns la 17,5%, conform informațiilor actualizate de pe harta interactivă a marilor proiecte de infrastructură, realizată de CESTRIN. Și acest tronson ar trebui finalizat în ultimul trimestru din 2021, însă termenul ar putea fi ratat din cauza întârzierilor generate de revizuirea acordului de mediu și emiterea autorizației de construire pentru întregul tronson.

Pe tronsonul 2, grupul UMB a ajuns la un stadiu al lucrărilor de 57,61% pe lotul 1, iar pe lotul 2 la 53,08%. Pe tronsonul 3, este în derulare activitatea de proiectare.

Drumul Expres Craiova – Pitești va avea la final o lungime de aproximativ 121 km, 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...