1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Autostrada Ford: Umbrărescu, primul câștigător la licitaţiile pentru Drumul Expres Craiova – Piteşti

Constructorul român Dorin Umbrărescu a câştigat contractele pentru construirea tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, cunoscut ca Autostrada Ford, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei.

22 iul, 2018 | | ECONOMICA.net

Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL a fost declarată câştigătoarea contractelor pentru cele două loturi ale tronsonului 2 din Drumul Expres (DX) Craiova – Piteşti, potrivit surselor noastre.

Durata contractelor este de 96 de luni din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Contractele vor putea fi semnate după expirarea perioadei de depunere şi soluţionare a contestaţiilor. În cadrul procedurii pentru tronsonul 2 au depus contestaţie italienii de la Tirrena. 

Al doilea tronson din DX Craiova – Piteşti, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de km şi va costa estimativ 1,47 miliarde de  lei, fără TVA. Acesta urmează să fie construit  între limita  judeţelor Dolj şi Olt şi limita judeţelor Olt şi Argeş.

Tronsonul 2 va traversa teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.

Câștigătorul pentru tronsonul 1 urmează să fie stabilit în curând, iar licitațiile pentru tronsoanele 3 și 4 ar putea fi anulate și relansate pe contractul național, din cauza unor contestații.

Întregul proiect al DX Craiova – Piteşti are o lungime de aproximativ 121 km  și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din POIM 2014-2020.

Drumul expres Craiova – Pitești va avea  4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud - Vest a României la Coridorul IV Pan European. Acesta este cerut inclusiv de către producătorul auto american Ford, care deţine o uzină la Craiova.

Ulterior publicării articolului Economica.net, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au menţionat că se află în etapa elaborării raportului final al procedurii şi că nu pot confirma deocamdată informaţia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO