Autostrada Lugoj – Deva: A fost aprobat proiectul pentru autorizația de construire a secțiunii tunelurilor

Proiectul pentru autorizația de construire (PAC) necesar construirii secțiunii tunelurilor din Autostrada Lugoj - Deva a fost aprobat la finele anului trecut, se arată într-un răspuns al CNAIR publicat de pasionații de infrastructură. Tot la finele anului trecut a fost obținută scoaterea din fondul forestier a pădurii ce stătea în calea construirii lotului - lipsă Margina - Holdea, contractat cu firmele lui Dorinel Umbrărescu. Rămâne de văzut când va fi emisă autorizația de construire și UMB va începe lucrările la primul său tunel de autostradă, alături de partenerul bosniac.
Anemona Andone - lun, 08 ian. 2024, 22:02
Autostrada Lugoj - Deva: A fost aprobat proiectul pentru autorizația de construire a secțiunii tunelurilor

„În data de 22.12.2023 a fost aprobat În CTE CNAIR SA documentația tehnică faza PAC pentru secţiunea E, km 47+090-km 56+220”, se arată în răspunsul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) postat luni pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API).

Reprezentanții CNAIR menționează faptul că încă nu a fost predat proiectul tehnic pentru acest lot lipsă din Autostrada Lugoj – Deva.

Pe 27 decembrie 2023, DRDP Timișoara anunța o „veste bună” de final de an de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„A fost emis ordinul de ministru necesar pentru scoaterea definitivă din fondul forestier național a unei suprafețe necesare pentru construirea tunelurilor de pe autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2, secțiunea E”, precizau reprezentanții Regionalei de Drumuri din Timiș.

Potrivit lor, suprafața forestieră vizată este de 18,48 hectare, terenul aflându-se în proprietatea publică a statului și administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Timiș, prin Ocolului Silvic Făget.

„Odată cu emiterea acestui ordin, nu mai există niciun fel de opreliști pentru eliberarea integrală a amplasamentului. După ce se va emite Autorizația de Construire, antreprenorul poate să intre pe șantier și să înceapă lucrările”, mai spuneau atunci cei de la DRDP Timișoara.

Acest lot va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.

Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, granița cu Ungaria.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a majorat tarifele la import pentru o gamă largă de bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, dulciuri, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile impuse Moscovei,......
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat prezenţa virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) ...
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O companie românească de utilități folosește analiză complexă de date pentru reducerea pierderilor de apă. ApaVital ...
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru județe
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, două atenţionări Cod portocaliu şi Cod galben de ...