Autostrada Lugoj – Deva: Turcii de la Mapa – Cengiz au depus azi ofertă pentru secțiunea tunelurilor – UPDATE

Luni, 14 februarie, a asociere de constructori din Turcia a depus ofertă la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii Margina - Holdea din Autostrada Lugoj - Deva, a anunțat vicepremierul și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Mai exact, oferta provine de la candidatul situat pe primul loc la preselecție, respectiv asocierea Mapa - Cengiz, potrivit surselor ECONOMICA.NET.
Anemona Andone - lun, 14 feb. 2022, 14:21
Autostrada Lugoj - Deva: Turcii de la Mapa - Cengiz au depus azi ofertă pentru secțiunea tunelurilor - UPDATE
„O Asociere de constructori turci a ofertat astăzi pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanțat din fonduri europene”, a scris Grindeanu pe pagina proprie de Facebook.
Comisia de Evaluare A CNAIR va analiza în această etapă oferta depusă, respectiv Propunerea Tehnică și Propunerea Financiară în conformitate cu prevederile Documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice și cu respectarea termenelor legale privind evaluarea ofertelor.
Cele două tuneluri forate care urmează să fie construite între localitățile Margina (județul Timiș) și Holdea (județul Hunedoara) vor fi formate din două galerii unidirecționale, câte una pe fiecare cale de circulație.
Antreprenorul care va semna acest contract va trebui să finalizeze în 10 luni proiectarea și în 28 de luni execuția, la un preț estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA.
Complexitatea proiectului, care cuprinde și primele tuneluri rutiere forate din România ultimilor 30 de ani, a determinat selecționarea constructorilor în două etape, a explicat șeful Transporturilor.
Asocierea Mapa – Cengiz a câștigat și contractul pentru tronsonul montan Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești, cel mai important proiect rutier al României.

Știrea inițială

Licitația pentru secțiunea tunelurilor din Autostrada Lugoj – Deva a intrat de luni în etapa de evaluare a ofertelor, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Această etapă ar urma să se încheie la finele lunii aprilie, potrivit calendarului actual din SEAP.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe 27 octombrie 2021 lista celor șase candidați rămași în cursa pentru construirea secțiunii „tunelurilor pentru urși” din Autostrada Lugoj – Deva.

Pe primele 6 locuri s-au calificat:

1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
2. ASOCIEREA SC ALSİM ALARKO SANAYİ TESİSLERİ VE TİCARET A.Ș – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.
3. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI
4. STRABAG SRL
5. ASOCIEREA IMPRESA PIZZAROTTI & C SpA – PIZZAROTTI SA – RETTER PROJECTMANAGEMENT SRL
6. ASOCIEREA TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SA – INTRACOM CONSTRUCTIONS SOCIETE ANONYME TECHNICAL AND STEEL CONSTRUCTIONS (INTRAKAT)

𝗧𝗿𝗮𝘀𝗲𝘂𝗹 𝗮𝗿𝗲 𝗼 𝗹𝘂𝗻𝗴𝗶𝗺𝗲 𝗱𝗲 𝟵,𝟭𝟯 𝗸𝗺, 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝟮,𝟭𝟯 𝗸𝗺 𝗱𝗲 𝘁𝘂𝗻𝗲𝗹

Conform condițiilor din Acordul de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute cu platforma de 11,25 m, pe fiecare cale de circulație. Valoarea estimativă a contractului este de 1,36 miliarde de lei fără TVA, secțiunea tunelurilor fiind astfel una dintre cele mai scumpe tronsoane de autostradă scoase la licitație în România (peste 30 de milioane de euro/km).

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...