1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Autostrada Lugoj - Deva: constructorul lotului 3, penalizat cu 1,5 milioane de euro. Muncitorii, retraşi după vizita ministrului

Constructorul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva a fost penalizat până acum cu 1,5 milioane de euro, a anunţat marţi Ministerul Transporturilor cu ocazia vizitei ministrului Lucian Şova pe acest şantier. Mare parte din echipa de 90 de muncitori a fost retrasă imediat ce oficialul de la Transporturi a părăsit lotul de autostradă.

17 apr, 2018 | ECONOMICA.net

Sursa foto: pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor

Ministrul Transporturilor Lucian Șova a inspectat marţi șantierele autostrăzii Lugoj-Deva, împreună cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Poliției Rutiere și Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum și prefecții și președinții Consiliilor Județene Timiș și Hunedoara.

"Pe cei 21 km ai lotului 3, specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul a părăsit șantierul. Asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro", anunţă Ministerul Transporturilor.

Reprezentanţii MT precizează că acele penalităţi au fost aplicate în anul 2017.

Stadiul fizic și financiar al acestui lot este de 82%, însă există foarte multe probleme de calitate pentru care MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții cu antreprenorul pentru remediere, se mai arată în anunţul Ministerului.

Contractul pentru construirea lotului 3 al autostrazii Lugoj - Deva a fost atribuit Asocierii Teloxim Con - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones - Arcadis Eurometudes, având o valoare de 580 de milioane de lei.

700 de muncitori pe lotul lui Umbrărescu

Pe de altă parte, pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva (22 km) mobilizarea este foarte bună, spun reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

"Se lucrează în ritm susținut cu 700 de muncitori și 300 de utilaje. Stadiul fizic este de 76%. Mai sunt de executat lucrări precum cele de la nodul Șoimuș, lucrări de infrastructură, suprastructură și rampe pasaj și de finalizare a unor elemente de siguranță a circulației", adaugă reprezentanţii MT.

Contractul pentru realizarea celor 22 de kilometri ai lotului 4 din Autostrada Lugoj - Deva a fost atribuit Asocierii TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB, firme ale omului de afaceri român Dorin Umbrărescu, având o valoare de 419 milioane de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO