1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Autostrada Lugoj – Deva: lotul 3 ar putea fi deschis luni, dar cu restricţii de viteză şi tonaj - surse

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi deschis luni circulaţiei, între Holdea şi Ilia, însă cu restricţii de viteză şi de tonaj, potrivit unor surse. Vineri, la ora 14.00, s-a întrunit comisia pentru recepţia bretelei de la Holdea de pe acest lot.

20 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

"Sunt şanse mari ca lotul 3 să fie dat în trafic luni, dar cu restricţii de viteză şi de tonaj", au spus sursele noastre.

Vineri, o comisie din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) s-a deplasat pe acest lot în vederea efectuării recepţiei la breteaua Holdea  (foto jos). Aceasta nu era inclusă în contractul iniţial pentru lotul 3, semnat cu spaniolii de la Comsa, şi a fost licitată separat. Constructorul care a câştigat licitaţia a fost tot compania spaniolă Comsa.

Amintim că CNAIR a reziliat la finele lunii august contractul cu asocierea care a construit lotul 3 din Autostrada Lugoj - Deva. Ulterior, a executat garanţiile constituite de asocierea de constructori la BCR şi Raiffeisen Bank.
 
În septembrie, o fisură de 15 metri lungime şi un centimetru lăţime a apărut pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, fiind vorba despre o problemă de terasament, care nu putea fi rezolvată până la finele lunii septembrie, anunţa CNAIR.
 
 
Fisura de 15 metri lungime apărută pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, la nicio lună de când trebuia recepţionat, reprezenta doar vârful icebergului în ce priveşte problemele de calitate de pe noua şosea de mare viteză, spuneau atunci surse apropiate situaţiei pentru Economica.net. Acestea anticipau că ar putea fi necesară chiar demolarea Podului peste Mureş şi construirea unuia mai lung.
 
Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost atribuite la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA asocierii de firme Teloxim Con SRL - Comsa SA - Aldesa Construccciones SA - Arcadis Eurometudes SA. Din suma totală, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.
 
FOTO: Autostrada Lugoj - Deva, lotul 3 (sursa: Asociaţia Pro Infrastructură)
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO