1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Autostrada Lugoj – Deva: şoferii vor economisi 45 de minute după inaugurarea loturilor 3 şi 4 - Fotoreportaj

Odată cu deschiderea circulaţiei pe loturile 3 şi 4 din Autostrada Lugoj – Deva, şoferii vor parcurge cei 43 de kilometri noi de autostradă în circa 20 de minute, faţă de 65 – 90 de minute cât fac în prezent pe drumul naţional paralel.

11 apr, 2019 | Marius Popovici

Nodul Holdea, Autostrada Lugoj – Deva lot 3 (sursa foto: Marius Popovici)

Zilele calde, uscate, la început de aprilie, au permis constructorului să progreseze mult pe ultimii 300 – 400 de metri ai lotului 3 Holdea – Ilia, la viitorul nod Holdea km 57 – 58, nod care va permite accesul şi ieşirea de pe autostradă.

După cum se vede şi din pozele alăturate, constructorul se concentrează pe ultimele sute de metri de fundaţie, balast stabilizat şi asfalt, în paralel se execută ziduri de sprijin, canale pluviale betonate.

În curând se trece la trasarea şi execuţia celor două bretele de acces la autostradă – panourile de dirijare indică deja intrarea pe şoseaua de mare viteză.

De asemenea, în perioada următoare se va trece pe lotul 3 şi la executarea marcajelor mediane şi marginale.


Apropo de viteză – în prezent şoferii parcurg traseul Holdea – Deva, circa 45 de kilometri, într-o oră chiar şi mai mult.

Odată terminat lotul 3, se speră până la vară, vor scăpa de oroarea serpentinelor de la Ohaba şi trecerea CFR din aceeaşi comună. Coordonat cu terminarea lotului 4, vom parcurge cei 43 de kilometri în circa 20 de minute, faţă de 65 – 90 de minute în prezent.

Pe lotul 4 Ilia – Şoimuş/Deva, unde constructorul a mobilizat toate forţele tehnice, materiale şi umane, se doreşte terminarea celor 1.200 metri de la Dealul Liliecilor până în iulie.

Fotoreportaj Marius POPOVICI

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO