Autostrada Lugoj-Deva: Termen nou de depunere a candidaturilor la mega-licitația pentru „tunelurile urșilor”

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor la mega-licitația pentru zona tunelurilor din Autostrada Lugoj - Deva a fost prelungit până pe 27 aprilie, conform informațiilor din SEAP. Inițial, după deblocarea procedurii, data limită era 6 aprilie.
Anemona Andone - mar, 06 apr. 2021, 17:35
Autostrada Lugoj-Deva: Termen nou de depunere a candidaturilor la mega-licitația pentru
FOTO: Facebook Observator de Urși

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit până pe 27 aprilie termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Secțiunea D”, potrivit unei erate publicate marți, 6 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Amintim că licitația pentru zona tunelurilor din Autostrada Lugoj – Deva a fost deblocată iar candidaturile erau inițial așteptate până marți, 6 aprilie.

Autostradă de la Sibiu până la Bruxelles

Miercuri, 31 martie, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că licitația pentru secțiunea cu tuneluri din Autostrada Lugoj – Deva urma să fie deblocată și că în curând vor fi depuse ofertele, adăugând că la finalul lucrărilor vom avea autostradă de la Sibiu până la Bruxelles.

Potrivit lui, deblocarea licitației are loc după ce Compania de Drumuri a ajuns la un acord cu fostul constructor italian Salini, care obținuse plata unor despăguburi de 270 de milioane de lei și repunerea în contract pentru rezilierea abuzivă a contractului din 2017.

„Este singurul sector lipsă dintre Sibiu și Nădlac, o zonă de 9 km unde se ocolește pe drumul național alăturat. În sfârșit, s-a ajuns la un acord cu acel constructor și se poate debloca licitația care este deja lansată. Se depun clarificările și în curând se depun ofertele. Deci vom avea un constructor care să construiască tunelurile și vom avea autostradă de la Sibiu până la Bruxelles, dacă vreți”, a explicat ministrul.

Acesta a mai spus că, fiind vorba de tuneluri, lucrările nu vor fi gata mai devreme de patru ani.

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 3 iulie 2019 licitaţia „Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secţiunea E şi finalizare Sectiunea D”.

 

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 1,36 de miliarde de lei şi 1,56 de miliarde de lei, fără TVA. Durata contractului este de 108 luni (9 ani) și cuprinde: 14 luni perioada de proiectare, 34 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor. Durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanţie si de perioada de execuţie a lucrarilor/ sectoarelor ofertate de operatorul economic desemnat câștigător.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.
Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...