Autostrada Lugoj – Deva: Umbrărescu a aşternut primul strat de asfalt la Dealul Liliecilor FOTO

Constructorul Spedition UMB a așternut primul strat de asfalt la Dealul Liliecilor, singurul punct rămas de finalizat de pe lotul 4 din Autostrada Lugoj - Deva, potrivit imaginilor surpinse de pasionaţii de infrastructură. Ei estimează că lucrările pe acest lot vor fi terminate în patru săptămâni.
Anemona Andone - mar, 23 iul. 2019, 10:49
Autostrada Lugoj - Deva: Umbrărescu a aşternut primul strat de asfalt la Dealul Liliecilor FOTO

„Odiseea lotului 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de sfârșit, la șase ani de la semnarea contractului (august 2013)”, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură.

Potrivit membrilor API, singurul punct rămas de finalizat este celebrul deal „al liliecilor” unde constructorul (UMB) a așternut primul strat de asfalt între cele două viaducte de acces pe sensul spre Deva.

„Estimăm că tot sectorul de 22,14 km va fi pregătit de inaugurare în aproximativ patru săptămâni. Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și celor ai antreprenorului să rezolve din timp birocrația și testele necesare recepției la terminarea lucrărilor astfel încât șoferii să poată circula imediat ce noua autostradă este gata”, mai spun reprezentanţii API.

Dealul Liliecilor este probabil cel mai filmat şi fotografiat obiectiv nou de infrastructură. Aici, asocierea Tehnostrade – Spedition UMB a trebuit să aplice o procedură complexă pentru stabilizarea versantului.

„Procedura tehnică aplicată în zona Dealul Șoimus reprezintă o premieră în România. Mai mult decât atat, în toată lumea mai sunt executate doar trei lucrari de complexitate asemănătoare”, preciza şi constructorul.

Pasionaţii de infrastructură au mai menţionat că unele utilaje utilizate pe acest şantier au început să fie deja mutate pe alte şantiere unde mai lucrează constructorul român.

Contractul pentru lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva a fost atribuit în 2013 asocierii Tehnostrade – Spedition UMB.

FOTO: Dealul Şoimuş/ Liliecilor, lot 4 Autostrada Lugoj – Deva (sursa: „rocklee” membru www.peundemerg.ro)

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...