1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Autostrada Lugoj - Deva: Umbrărescu a aşternut primul strat de asfalt la Dealul Liliecilor FOTO

Constructorul Spedition UMB a așternut primul strat de asfalt la Dealul Liliecilor, singurul punct rămas de finalizat de pe lotul 4 din Autostrada Lugoj - Deva, potrivit imaginilor surpinse de pasionaţii de infrastructură. Ei estimează că lucrările pe acest lot vor fi terminate în patru săptămâni.

23 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

"Odiseea lotului 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de sfârșit, la șase ani de la semnarea contractului (august 2013)", anunţă Asociaţia Pro Infrastructură.

Potrivit membrilor API, singurul punct rămas de finalizat este celebrul deal "al liliecilor" unde constructorul (UMB) a așternut primul strat de asfalt între cele două viaducte de acces pe sensul spre Deva.

"Estimăm că tot sectorul de 22,14 km va fi pregătit de inaugurare în aproximativ patru săptămâni. Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și celor ai antreprenorului să rezolve din timp birocrația și testele necesare recepției la terminarea lucrărilor astfel încât șoferii să poată circula imediat ce noua autostradă este gata", mai spun reprezentanţii API.

Dealul Liliecilor este probabil cel mai filmat şi fotografiat obiectiv nou de infrastructură. Aici, asocierea Tehnostrade - Spedition UMB a trebuit să aplice o procedură complexă pentru stabilizarea versantului.

"Procedura tehnică aplicată în zona Dealul Șoimus reprezintă o premieră în România. Mai mult decât atat, în toată lumea mai sunt executate doar trei lucrari de complexitate asemănătoare", preciza şi constructorul.

Pasionaţii de infrastructură au mai menţionat că unele utilaje utilizate pe acest şantier au început să fie deja mutate pe alte şantiere unde mai lucrează constructorul român.

Contractul pentru lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva a fost atribuit în 2013 asocierii Tehnostrade – Spedition UMB.

FOTO: Dealul Şoimuş/ Liliecilor, lot 4 Autostrada Lugoj - Deva (sursa: "rocklee" membru www.peundemerg.ro)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO