1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Autostrada Lugoj – Deva: Umbrărescu ar putea finaliza până pe 15 august "Marele Zid Moldovenesc" de pe lotul 4 FOTO VIDEO

Lucrările de pe lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva urmează să fie finalizate până pe 15 august cel târziu, potrivit pasionaţilor de infrastructură. Ei au postat imagini de pe şantier, în special de la lucrarea complexă de la Dealul Liliecilor, de pe lotul 4, unde constructorul român Dorinel Umbrărescu a realizat un adevărat "zid moldovenesc".

08 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

"Dacă nu am putut urca sus, am făcut câteva poze de jos la marele zid chinezesc/moldovenesc", spune Rocklee, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

Acesta a postat mai multe imagini de la Dealul Liliecilor, unde asocierea Tehnostrade - Spedition UMB a trebuit să aplice o procedură complexă pentru stabilizarea versantului.

"Procedura tehnică aplicată în zona Dealul Șoimus reprezintă o premieră în România. Mai mult decât atat, în toată lumea mai sunt executate doar trei lucrari de complexitate asemănătoare", preciza şi constructorul.

Reprezentanţii API susţin că loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de inaugurare, la șase ani de la semnarea contractelor (august 2013).

Astfel, spaniolii de la Comsa au solicitat recepția parțială a lotului 3 în data de 31 iulie, conform unor surse apropiate proiectului, citate de API.

De asemenea, pe lotul 4 mai este de muncă doar în vestitul deal "al liliecilor", acolo unde constructorul (UMB) a așternut balast stabilizat pe o treime din distanță, mai spun reprezentanţii API care estimează că șantierul va fi gata de inaugurare cel mai târziu la 15 august.

API cere responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să deschidă circulația pe lotul 3 imediat ce lucrările o permit, fără a aștepta după sectorul vecin.

FOTO: Marele Zid Moldovenesc, Autostrada Lugoj - Deva, lot 4 (surse: Roklee şi Marcel Banu, membri ai forumului API)

VIDEO: Filmare Autostrada Lugoj - Deva, lot 4, duminica (sursa: Quest Wnd, membru forum API).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO