Autostrada Moldovei A7: Până la finalul anului va fi deschisă circulația pe 148 de kilometri – Ciolacu

Premierul României Marcel Ciolacu a declarat vineri că până la finalul anului va fi deschisă circulația pe circa 148 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7). La rândul său, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că este vorba despre patru loturi cu termen de finalizare în 2024, dar și de două loturi și jumătate, construite de UMB și care urmează să fie terminate în avans față de termenul contractual.
Anemona Andone - vin, 22 mart. 2024, 11:09
Autostrada Moldovei A7: Până la finalul anului va fi deschisă circulația pe 148 de kilometri - Ciolacu

„Dacă constructorul  (UMB – n.r.) va continua în acest ritm, până la sfârșitul anului vom deschide circulației în jur de 148 kilometri, din câte am înteles de la domnul ministru. Ceea ce este o veste extraordinară, o devansare a lucrărilor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită pe șantierul A7, în zona Adjud.

La rândul său, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat despre ce deschideri din A7 ar putea fi vorba în 2024.

„Din cele 13 loturi de la Ploiești la Pașcani, se lucrează pe toate 13. Conform contractelor, pe patru dintre ele ar trebui să se termine lucrările anul acesta, adică pe primele două loturi de la Ploiești la Buzău și pe loturile 1 și 4 între Buzău și Focșani. Având un constructor român foarte bun, pe lângă aceste 4 loturi, care se vor finaliza anula acesta, mai putem vorbi de două loturi și jumătate, și anume loturile 2 și 3 dintre Buzău și Focșani, adică vom avea în întregime Buzău – Focșani autostradă, și aici la Adjud, pentru că este foarte important să se finalizeze și să poate fi ocolit Adjudul, pierzându-se foarte mult timp în Adjud”, a explicat Grindeanu.

Potrivit acestuia, pe primele două loturi din A7 Ploiești – Buzău, gradul de execuție a depășit 55%, respectiv 60%, iar pe loturile de la Buzău la Focșani ar fi progrese între 30% și 50%.

Loturi A7 vizate pentru deschidere în 2024:

Ploiești – Buzău

lotul 1 (Dumbrava – Mizil (21 km), cu o lungime de 21 km, a ajuns la un stadiu fizic al execuției de peste 55% (contract semnat in data de 16 iunie 2022). Lucrările trebuie finalizate până in luna octombrie anul 2024.

lotul 2 (Mizil – Pietroasele), cu o lungime de 28,35 km, a ajuns la un stadiu fizic al execuției de 61,5% (contract semnat in data de 7 iunie 2022). Lucrările trebuie finalizate până in luna octombrie anul 2024.

Buzău – Focșani
lotul 1 (Buzău – Vadu Pașii), cu o lungime de 4,6 km (contract semnat in data de 06.09.2022). Lucrările trebuie finalizate până in luna august anul 2024.
lotul 2 (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat), cu o lungime de 30,8 km (contract semnat in data de 12.01.2023). Lucrările trebuie finalizate până in luna aprilie anul 2025.
lotul 3 (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni), cu o lungime de 36,1 km (contract semnat in data de12.01.2023). Lucrările trebuie finalizate până in luna aprilie anul 2025.
lotul 4 (Mândrești Munteni – Focșani), cu o lungime de 10,94 km (contract semnat in data de 06.09.2022). Lucrările trebuie finalizate până in luna in luna august anul 2024.

Focșani – Bacău
lotul 2 (Domnești Târg – Răcăciuni), cu o lungime de 38,78 km (contract semnat in data de 15.12.2022). Lucrările trebuie finalizate până in luna noiembrie anul 2025.

Adunate, cele șapte loturi ale A7 însumează 170,57 kilometri. Probabil că oficialii de la Transporturi au estimat 148 de kilometri adunând din lotul 2 al tronsonului Focșani – Bacău doar segmentul care va ocoli orașul Adjud.

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu au efectuat vineri o vizită pe șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localității Adjud.

Autostrada Ploiești – Buzău are următorii constructori: asocierea Pizzarotti – Retter (lot 1 Dumbrava – Mizil), asocierea Coni – Trace (lot 2 Mizil – Pietroasele), asocierea Nurol – Makyol ( lot 3 Pietroasele – Buzău).

Pe cele 10 loturi ale A7, de la Buzău la Pașcani, lucrează grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu.

Te-ar mai putea interesa și
Reorganizarea Ministerului Finanţelor, ANAF, ONPCSB şi ANRP, aprobată de Guvern
Reorganizarea Ministerului Finanţelor, ANAF, ONPCSB şi ANRP, aprobată de Guvern
Executivul a aprobat joi reorganizarea Ministerului Finanţelor, ANAF, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea......
Germania nu va furniza Ucrainei noi sisteme Patriot
Germania nu va furniza Ucrainei noi sisteme Patriot
Ministrul german al apărării Boris Pistorius a declarat joi că ţara sa nu poate furniza Ucrainei încă un sistem antiaerian ...
Iacob, JTI: Bulgaria, a doua sursă a ţigărilor de contrabandă
Iacob, JTI: Bulgaria, a doua sursă a ţigărilor de contrabandă
Bulgaria a devenit a doua sursă a ţigărilor de contrabandă deoarece preţul este mult mai mic decât în ţara noastră, ...
Guvernul a aprobat recunoaşterea reciprocă între România şi SUA a perioadelor de muncă şi dreptului la pensie
Guvernul a aprobat recunoaşterea reciprocă între România şi SUA a perioadelor de muncă şi dreptului la pensie
Guvernul a aprobat joi, prin hotărâre, recunoaşterea reciprocă între România şi Statele Unite ale Americii ale perioadelor ...