1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Autostrada Moldovei: Cum arată podul de peste un kilometru construit de Umbrărescu peste Bistrița VIDEO

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat imagini cu lucrările la viaductul peste râul Bistrița, parte din Centura Bacău construită de Dorinel Umbrărescu. Acesta va avea peste 1,2 kilometri și s-ar putea circula pe el anul viitor, potrivit pasionaților de infrastructură.

20 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

"Viaductul peste albia râului Bistrița are o lungime de 1270 metri, cu 30 de deschideri, iar pentru realizarea lui sunt folosite 300 de grinzi de 40 de metri fiecare, din totalul de 522 de grinzi care se vor folosi la realizarea Variantei Ocolitoare Bacău", spun reprezentanții CNAIR în postarea cu imaginile de la pod.

Potrivit lor, toate grinzile sunt realizate la fața locului de către anteprenor, la fel ca armăturile metalice, cât și majoritatea prefabricatelor folosite la lucrările de artă.

"10.725 tone de fier,105.724 mc beton - aceste cantități sunt folosite pentru realizarea acestui obiectiv major de infrastructură rutieră", precizează reprezentanții CNAIR.

Transpuse în mijloace de transport ar arăta cam așa: fier - 450 de autotrenuri, beton - 17.500 autobetoniere, potrivit CNAIR.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API) au prezentant la rândul lor imagini cu noul viaduct. "Pod peste Râul Bistrița, lung de 1,21 km, Centura Bacău, parte din cei 16,27 km ai Autostrăzii A7, primii km de autostradă din Moldova. În condiții normale, vom circula pe aici anul viitor", anticipează reprezentanții API.

Varianta Ocolitoare a Bacăului este parte integrantă a Autostrăzii "Moldova" (Coridorul IX Paneuropean), iar contractul pentru proiectarea și execuția acesteia a fost atribuit la finele lui 2018 constructorului român Dorinel Umbrărescu.

Cu o valoare de 668,3 milioane de lei fără TVA, contractul cuprindea 6 luni perioadă de proiectare, 30 de luni perioadă de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni.

Umbrărescu a început activitățile de construcție pe șantierul VO Bacău în data de 8 martie 2019, cu aproximativ 3 luni mai devreme decât prevede contractul semnat cu CNAIR.

Obiectul principal al contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia a 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, din care 16,269 de km la profil de autostradă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO