Autostrada Moldovei: Licitația pentru tronsonul Ploiești – Buzău ar putea să dureze mai mult, până la opt luni, din cauza „contestațiilor blestemate” – Drulă

Primele patru tronsoane din A7, de la Ploiești la Pașcani, vor fi scoase la licitație pentru construcție anul acesta, potrivit unui calendar anunțat vineri de către ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Primul va fi Ploiești -Buzău în mai, urmat de Buzău - Focșani în august și de Focșani - Bacău și Bacău - Pașcani în decembrie.
Anemona Andone - vin, 14 mai 2021, 16:20
Autostrada Moldovei: Licitația pentru tronsonul Ploiești - Buzău ar putea să dureze mai mult, până la opt luni, din cauza

„Proiectul pe 320 de kilometri pornește de la Dumbrava, lângă Ploiești spre Buzău, Focșani, Bacău până la Pașcani. Toate sectoarele astea sunt în fază finală cu proiectul tehnic. Sunt gata dinspre sud spre nord, dar nu e diferență mare între ele, e vorba doar de câteva luni. Spre exemplu, Ploiești – Buzău, indicatorii tehnico-economici aprobați în Guvern, facem exproprierile, lansăm licitația de execuție – noi ne-am propus luna aceasta. În august, Buzău – Focșani, intrăm oficial în Moldova, ca să nu avem niciun dubiu și sper ca la sfârșitul anului, în decembrie, să fie sectoarele Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani”, a detaliat șeful Transporturilor în cadrul unui interviu pentru Europa FM.

Despre proiectul de la Pașcani la Suceava, Drulă a spus că acesta este întârziat cam cu un an. Tot vineri, premierul Florin Cîțu a anunțat că și tronsonul Pașcani – Suceava urmează să fie construit la profil de autostradă și nu de drum expres.

Citește și Autostrada Ploiești – Buzău: Licitația pentru construcție va fi lansată până la sfârșitul lunii mai – Drulă

Ministrul Transporturilor a dat detalii despre tronsonul din A7 ce urmează să fie scos la licitație pentru construcție până la finalul lunii mai.

„Pe acest tronson, Ploiești / Dumbrava – Buzău avem proiect tehnic până la la nivel de detaliu, exproprieri, proiecte de relocare de utilități, toate avizele luate acum cinci luni. Dacă reușesc să duc licitația la sfârșit, cum ar fi normal, în patru luni – dar probabil că o să dureze mai mult cu contestațiile astea blestemate, o să dureze poate 6-8 luni, eu sper că nu mai mult – în momentul în care semnezi contractul, în termen de 21 de zile, cum e normal pentru mobilizare, ăla începe să lucreze pe teren și am terenul să îl dau, nu trebuie să stăm: stați un pic, că aici nu avem exproprieri, nu avem avize, e un stâlp pe mijlocul drumului! Și durează fix doi ani cu totul pregătit dinainte, cu proiectul pe care Compania îl are deja. E un model nou, ca în Ungaria”, a explicat ministrul Transporturilor.

Ploiești-Buzău va fi astfel primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău.

Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul Ploiești – Buzău ar trebui să fie gata până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit firmei Consitrans contractele privind elaboarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru tronsoanele Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani și Focșani – Bacău. Contractul pentru tronsonul Bacău – Pașcani a fost atribuit firmei Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani a fost emis în noiembrie 2018 iar pentru Focșani – Bacău în ianuarie 2019. Pentru Bacău – Pașcani, ordinul de începere a fost emis în martie 2019. Contractele pentru toate cele patru tronsoane au ca termen de finalizare anul 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...