1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Autostrada Ploiești - Pașcani: președintele Consiliului Județean Vrancea a semnat certificatul de urbanism pentru tronsonul Buzău - Focșani

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a semnat, joi, certificatul de urbanism pentru porţiunea autostrăzii A7 Buzău-Focşani, în vederea autorizării privind executarea lucrărilor de construcţii, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

16 iul, 2020 | Agerpres

"Astăzi, 16 iulie 2020, semnez în calitate de preşedinte al CJ Vrancea Certificatul de Urbanism pentru porţiunea autostrăzii A7 Buzău-Focşani, în vederea autorizării executării lucrărilor de construcţii. Reamintesc tuturor că în urmă cu 8 ani, prin parlamentarii PSD, interpelam miniştrii transporturilor şi Guvernul României cu privire la necesitatea şi urgenţa introducerii în Master Planul României a unui drum de mare viteză care să lege capitala ţării de nordul Moldovei", a declarat Marian Oprişan, potrivit Agerpres.

Potrivit preşedintelui CJ Vrancea, demersurile pentru construcţia autostrăzii A7 au început în anul 2014, când reprezentanţii Guvernului, ai CNAIR, ai primăriilor din judeţul Vrancea şi proiectantul  Consitrans S.R.L. s-au întâlnit pentru a stabili traseul şi planul de încadrare ale viitoarei autostrăzi care urma să tranziteze judeţul.

În septembrie 2018, CNAIR a semnat contractul de servicii privind "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Buzău-Focşani", în valoare de 13,933 milioane de lei, fără TVA, cu firma SC Consitrans SRL, finanţare nerambursabilă prin POIM 2014-2020, iar la 15 noiembrie 2018 - contractul de servicii pentru cel de-al doilea tronson care tranzitează Vrancea, "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Focşani-Bacău", în valoare de 20.123.408,52 lei, fără TVA, cu Consitrans şi tot cu finanţare nerambursabilă prin POIM 2014-2020.

În august 2019, la sediul CJ Vrancea a avut loc cu o întâlnire între reprezentaţii Consitrans S.R.L., primarii localităţilor tranzitate de autostradă, reprezentanţi ai MApN, ANIF, Apelor Române, Secţiei de Drumuri Naţionale şi ISU pentru stabilirea detaliilor şi avizelor în cadrul studiilor de impact şi de trafic.

Preşedintele CJ Vrancea susţine că lucrările pentru construcţia drumului de mare viteză care tranzitează Vrancea nu vor putea începe decât în exerciţiul financiar 2021-2027, deoarece Guvernul PNL "nu a asigurat finanţarea începerii lucrărilor acestei autostrăzi".

"În acest an, 2020, se vor încheia toate schiţele, planurile şi documentele tehnice pentru realizarea Autostrăzii Ploieşti-Paşcani. Din nefericire, însă, Guvernul PNL nu a asigurat finanţarea începerii lucrărilor acestei autostrăzi, chiar dacă documentaţia va fi finalizată la acest final de an, construirea drumului de mare viteză trebuind să aştepte exerciţiul financiar POT 2021-2027, pentru a fi plătite lucrările de execuţie efective", a precizat Oprişan.

Acesta a mulţumit echipei CNAIR, primarilor şi Guvernului PSD, "care au înţeles cât de importantă este conectarea Moldovei printr-o autostradă" şi şi-a exprimat speranţa ca în perioada următoare să ajungă la CJ Vrancea şi cererea de eliberare a certificatului de urbanism şi avizare a planurilor spre neschimbare pentru tronsonul Focşani-Bacău. 

În aprilie, Asociația Pro Infrastructură critica Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru că "plănuiește să construiască o cocoașă pe Autostrada A7 lângă Focșani, probabil sub presiunea intereselor imobiliare locale, acoperindu-se oficial de prevederile PUG Focșani. Toate pe... cocoașa contribuabililor și șoferilor care vor fi nevoiți să facă vreo 5 kilometri în plus, ocolind visele și planurile faraonice de dezvoltare ale edililor și băieților deștepți vrânceni".

În iunie anul acesta, CNAIR a anunțat că drumul de mare viteză de la Ploiești la Pașcani va fi construit la profil de autostradă și nu de drum expres. Aceasta variantă a rezultat în urma unui studiu de trafic, publicat pe site-ul companiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO