Autostrada Nordului – Acord pentru realizarea documentaţiei pentru drumul de mare viteză Suceava-Gura Humorului, între CJ şi CNAIR

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, miercuri, acordul de parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru documentaţia tehnică pentru construcţia drumului de mare viteză Suceava- Baia Mare, au anunţat, miercuri, reprezentanţii CJ Suceava.
AGERPRES - mie, 08 mai 2024, 12:54
Autostrada Nordului - Acord pentru realizarea documentaţiei pentru drumul de mare viteză Suceava-Gura Humorului, între CJ şi CNAIR

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, miercuri, acordul de parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru documentaţia tehnică pentru construcţia drumului de mare viteză Suceava- Baia Mare, au anunţat, miercuri, reprezentanţii CJ Suceava, scrie Agerpres.

Acordul are în vedere realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru tronsonul care leagă Suceava de Gura Humorului.

„Acordul are ca obiectiv de investiţii construirea drumului de mare viteză Suceava – Baia Mare, lot 3 Suceava – Vatra Dornei, tronsonul Suceava – Gura Humorului. Astfel, CJ Suceava se va implica în elaborarea documentaţiei prin licitaţie pentru tronsonul de autostradă a nordului cu pornire din zonă şoselei de centură a Sucevei, Sf. Ilie, pe ruta Tolva – Drăgoieşti – Berchişeşti – Capu Codrului – centura Gura Humorului. În acelaşi fel am procedat şi pentru varianta ocolitoare a oraşului Gura Humorului şi am câştigat mult timp, circa 2 ani de zile”, au precizat oficialii CJ.

Autoritatea judeţeană din Suceava speră ca până la sfârşitul lunii mai să aibă loc scoaterea la licitaţie a documentaţiei tehnice pentru tronsonul Suceava – Gura Humorului.

Varianta ocolitoare Gura Humorului (județul Suceava, lungime de 10,14 km) va face parte integrantă din proiectul drumului de mare viteză Baia Mare- Suceava și va asigura conexiunea între loturile Bistrița – Vatra Dornei și Vatra Dornei – Suceava.

Drumul de mare viteză (autostradă/drum expres) Baia Mare – Suceava are o lungime de peste 300 de kilometri și include trei loturi Baia Mare – Dej – Bistrița (145 km), Bistrița – Vatra Dornei (63 km) și lotul bucovinean Vatra Dornei – Suceava (107 km).

Amintim că proiectul pentru varianta de ocolire Gura Humorului (județul Suceava), care va fi construită la profil de autostradă, a generat controverse din cauza valorii mari de construcție, fiind considerat printre cele mai scumpe șosele din România.

Te-ar mai putea interesa și
Bihor: S-a deschis circulația pe noua centura Sântandrei, prima dintre cele șapte centuri noi construite de CJ
Bihor: S-a deschis circulația pe noua centura Sântandrei, prima dintre cele șapte centuri noi construite de CJ
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Bihor a anunţat, duminică, deschiderea traficului pe Centura Sântandrei, un drum nou în lungime de 5 kilometri, prima din cele şapte centuri noi construite......
Austriecii de la Wiener Privatklinik caută să angajeze asistente medicale din România
Austriecii de la Wiener Privatklinik caută să angajeze asistente medicale din România
Wiener Privatklinik din Viena, unde deja lucrează câţiva medici români şi 20 de asistente românce, vrea să mai angajeze ...
Jaguar anunță ediția specială F-PACE 90th Anniversary Edition
Jaguar anunță ediția specială F-PACE 90th Anniversary Edition
Marca Jaguar se apropie de împlinirea a nouă decenii de inovații și producție de motoare cu ardere internă și sărbătorește ...
Elicopterul președintelui Iranului a fost nevoit să aterizeze forțat în urma unui accident
Elicopterul președintelui Iranului a fost nevoit să aterizeze forțat în urma unui accident
Un elicopter al preşedinţiei Iranului a fost implicat duminică într-un accident în nord-vestul ţării şi încă nu ...