Autostrada Pașcani – Suceava: A fost emis acordul de mediu

Acordul de mediu pentru proiectul „Autostrada Pașcani-Suceava”, propus a fi amplasat în județele Botoșani, Suceava și Iași, a fost semnat astăzi, în prezența ministrului Mircea Fechet, de către președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Alexandru Păștinaru, a informat marți Ministerul Mediului.
Anemona Andone - mar, 21 nov. 2023, 11:30
Autostrada Pașcani - Suceava: A fost emis acordul de mediu

„Prin semnarea acestui acord de mediu mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Este o investiție majoră pentru prezent, dar mai ales pentru viitor. Pentru realizarea acestui proiect, MMAP a răspuns cu promptitudine, a emis acordurile de mediu în timp util, după o atentă analiză a soluțiilor propuse în ceea ce privește protejarea mediului în timpul realizării acestor lucrări și, mai ales, la finalul lor”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Potrivit lui, autostrada se află în vecinătatea a numeroase arii naturale protejate de interes național și comunitar și devine o legătură între ele. Mai mult, devine o „oportunitate pentru oameni, români și străini, de a descoperi frumusețile zonei și va aduce un echilibru de dezvoltare între regiunile țării noastre”, a continuat Fechet.

Acesta a mai spus că A7 va susține dezvoltarea economiei și a turismului. „Moldova este o zonă dăruită cu o natură superbă, cu multe situri și locuri istorice, ce merită să fie cunoscute de cât mai multă lume. Cred că autostrada va contribui și la creșterea nivelului de trai al cetățenilor din acest areal”, a conchis ministrul Mediului.

Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 450 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

„Sectorul Pașcani – Suceava al A7 are de astăzi Acord de Mediu. Practic putem finaliza anul acesta Studiul de Fezabilitate pentru acest sector cu o lungime de 61,97 km iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici vom intra în faza de elaborare a Proiectului Tehnic și ulterior de execuție a lucrărilor”, a declarat și Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit lui, și sectorul Suceava – Siret avansează bine, iar la începutul anului viitor se estimează finalizarea Studiul de Fezabilitate (după obținerea acordului de Mediu). Și acest proiect, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, va intra în faza de elaborare PTE și ulterior a execuției lucrărilor pe cei 55,7 km, a mai spus Pistol.

„Cu aceste două secțiuni putem spune că întreaga A7 (de la Ploiești la Siret) va fi finalizată într-un orizont de timp predictibil. A7, această veritabilă coloană vertebrală rutieră a Regiunii Moldova, va permite o dezvoltare economică accelerată a zonei si recuperarea decalajelor față de alte regiuni”, a conchis șeful CNAIR.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) anunţa în octombrie 2022 asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Autostrada Pașcani – Suceava”, titular Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Noua autostradă va avea 62 de kilometri și va face parte din coridorul Bucureşti – Ucraina, prin care va fi asigurată o legătură rapidă cu ţara vecină din nord.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu declara în septembrie că licitația pentru drumul de mare viteză Pașcani – Suceava urma să fi lansată în această toamnă. De asemenea, ultimul tronson al A7, Suceava – Siret, ar urma să fie lansat la licitație în prima parte a anului viitor.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Creștere minoră a înmatriculărilor de mașini noi în România în noiembrie 2023
Creștere minoră a înmatriculărilor de mașini noi în România în noiembrie 2023
Înmatriculările de mașini noi au crescut în România cu doar 0,54% în luna noiembrie, însă pentru întreaga perioadă ianuarie - noiembrie piața se menține pe o direcție pozitivă mai......
Toyota vrea să vândă mai multe maşini electrice în Europa
Toyota vrea să vândă mai multe maşini electrice în Europa
Toyota Motor, cel mai mare producător auto mondial, a anunţat luni că îşi va extinde gama de vehicule electrice (EV) ...
Investiție de 60 de milioane de euro în Prahova. Francezii de la Atlantic vor produce piese pentru brandurile din portofoliu în România și angajează 370 de oameni
Investiție de 60 de milioane de euro în Prahova. Francezii de la Atlantic vor produce piese pentru brandurile din portofoliu ...
Grupul francez Atlantic, unul dintre liderii industriei de încălzire, ventilație, aer condiționat la nivel global, deschide ...
Veniturile celor mai mari 100 de companii globale de armament au scăzut anul trecut – SIPRI
Veniturile celor mai mari 100 de companii globale de armament au scăzut anul trecut – SIPRI
Veniturile celor mai mari 100 de companii globale de armament au scăzut anul trecut, în pofida războiului din Ucraina ...