Autostrada Pașcani – Suceava mai face un pas spre lansarea la licitație: A fost solicitat acordul de mediu

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Autostrada Pașcani - Suceava”, titular Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Noua autostradă va avea 62 de kilometri și va face parte din coridorul Bucureşti - Ucraina, prin care va fi asigurată o legătură rapidă cu ţara vecină din nord.
Anemona Andone - Dum, 23 oct. 2022, 20:35
Autostrada Pașcani - Suceava mai face un pas spre lansarea la licitație: A fost solicitat acordul de mediu

Viteza proiectată a autostrăzii este de 120 km/h. Traseul va traversa teritoriul judeţului Iaşi pe o lungime de 12,3 km, judeţul Botoşani pe o lungime de 6,5 km şi judeţul Suceava pe o lungime de 43,2 km, potrivit Memoriului de Prezentare, publicat pe site-ul ANPM.

Autostrada Paşcani – Suceava traversează teritoriul administrativ a 13 UAT-uri, respectiv Paşcani [IS], Valea Seacă [IS], Lespezi [IS], Tătăruşi [IS], Tudora [BT], Dolhasca [SV], Liteni [SV], Fântânele [SV], Udeşti [SV], Vereşti [SV], Salcea [SV], Dumbraveni [SV], Suceava [SV].

Autostrada Paşcani – Suceava este parte a proiectului de drum Paşcani – Suceava – Siret. Autostrada va face parte din coridorul Bucureşti – Ucraina, prin care va fi asigurată o legătură rapidă între sudul ţării prin Autostrada A7 către regiunea Moldovei şi spre ţara vecină din nord, Ucraina.

Pe traseul autostrăzii Paşcani – Suceava au fost proiectate cinci noduri rutiere (foto jos).

autostrada pascani suceava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, pentru autostrada Paşcani – Suceava au fost propuse următoarele dotări:
• Centru de întreţinere şi coordonare (CIC);
• Parcări de scurtă durată (PSD);
• Spatii de Serviciu (SS) tip S1 si tip S3

În alegerea zonei pentru amplasarea dotărilor s-a urmărit distanţa optimă faţă de reţelele existente (reţele de alimentare cu apă şi canalizare, reţele electrice, reţele telefonice, reţele de drumuri etc.).

Toate spaţiile de servicii şi parcările de scurtă durată vor fi dotate cu câte șase locuri de parcare cu posibilitate de încărcare a autoturismelor electrice de la trei posturi, fiecare deservind câte două locuri de parcare. CIC vor avea câte două locuri de parcare dotate cu staţii de încărcare necesare reîncărcării maşinilor electrice de la un post.

Amintim că până în prezent a fost lansată la licitație pentru construcție toată secțiunea din Autostrada Moldovei (A7) finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), respectiv tronsoanele de la Ploiești la Pașcani.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate Bulgariei şi......
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...