Autostrada Ploiești – Buzău: Cum va arăta primul tronson din autostrada A7 care va lega Capitala de Moldova VIDEO

Consitrans, companie care proiectează trei din cele patru tronsoane ale A7 Ploiești – Pașcani, a realizat modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploiești – Buzău, a anunțat marți Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Tronsonul Ploiești - Buzău ar putea fi scos la licitație pentru construcție în mai, potrivit estimărilor șefului Transporturilor, Cătălin Drulă.
Anemona Andone - mar, 16 feb. 2021, 13:24
Autostrada Ploiești – Buzău: Cum va arăta primul tronson din autostrada A7 care va lega Capitala de Moldova VIDEO

„Modelarea 3D are ca scop prezentarea și vizualizarea soluțiilor proiectate precum și asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafața de teren necesară a fi expropriată, lucrările de artă proiectate, precum și soluțiile de consolidare necesare. În unele cazuri, modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilității solutților propuse, iar aceasta va fi utilizată în cadrul etapei de avizare a documentației aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploiești – Buzău”, menționează reprezentanții CNAIR în postarea care însoțește imaginile 3D cu viitorul tronson din A7.

Tronsonul Ploiești – Buzău din viitoarea autostradă care va lega Capitala de Moldova ar putea fi scos la licitație pentru construcție în luna mai, a declarat în ianuarie 2021 ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Acest tronson ar trebui finalizat până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023, estimează Drulă.

Ploiești-Buzău va fi astfel primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău.

Investigațiile geotehnice pentru tronsoanele Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani din Autostrada Moldovei (A7) au fost realizate în proporție de 100%, potrivit informațiilor actualizate de pe site-ul Companiei de Drumuri.

În plus, au fost predate și studiile de fezabilitate pentru aceste două tronsoane din șoseaua de mare viteză care va uni Capitala de Moldova.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit firmei Consitrans contractele privind elaboarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru tronsoanele Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani și Focșani – Bacău. Contractul pentru tronsonul Bacău – Pașcani a fost atribuit firmei Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani a fost emis în noiembrie 2018 iar pentru Focșani – Bacău în ianuarie 2019. Pentru Bacău – Pașcani, ordinul de începere a fost emis în martie 2019. Contractele pentru toate cele patru tronsoane au ca termen de finalizare anul 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Diviziei Vet din cadrul Vetro Solutions de către Dona Logistica
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Diviziei Vet din cadrul Vetro Solutions de către Dona Logistica
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Dona Logistica S.A. intenționează să preia Divizia Vet din cadrul Vetro Solutions S.A., informează instituția prin intermediul unui......
Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson: Nu există scuze pentru cei care cumpără gaze din Rusia. UE poate trăi fără gaze ruseşti
Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson: Nu există scuze pentru cei care cumpără gaze din Rusia. UE poate trăi ...
Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, le-a spus marţi jurnaliştilor că blocul comunitar va putea înlocui fluxul ...
Gargară electorală versus rating de țară
Gargară electorală versus rating de țară
“Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României! După ce agenția de rating Fitch a confirmat ...
Audi a respins ofertele primite pentru uzina sa din Bruxelles. Crește riscul ca unitatea să fie închisă
Audi a respins ofertele primite pentru uzina sa din Bruxelles. Crește riscul ca unitatea să fie închisă
Audi, marca premium a Volkswagen AG, nu a reuşit să găsească un investitor adecvat pentru fabrica din Bruxelles unde ...