Autostrada Ploiești – Buzău: Cum va arăta primul tronson din autostrada A7 care va lega Capitala de Moldova VIDEO

Consitrans, companie care proiectează trei din cele patru tronsoane ale A7 Ploiești – Pașcani, a realizat modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploiești – Buzău, a anunțat marți Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Tronsonul Ploiești - Buzău ar putea fi scos la licitație pentru construcție în mai, potrivit estimărilor șefului Transporturilor, Cătălin Drulă.
Anemona Andone - mar, 16 feb. 2021, 13:24
Autostrada Ploiești – Buzău: Cum va arăta primul tronson din autostrada A7 care va lega Capitala de Moldova VIDEO

„Modelarea 3D are ca scop prezentarea și vizualizarea soluțiilor proiectate precum și asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafața de teren necesară a fi expropriată, lucrările de artă proiectate, precum și soluțiile de consolidare necesare. În unele cazuri, modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilității solutților propuse, iar aceasta va fi utilizată în cadrul etapei de avizare a documentației aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploiești – Buzău”, menționează reprezentanții CNAIR în postarea care însoțește imaginile 3D cu viitorul tronson din A7.

Tronsonul Ploiești – Buzău din viitoarea autostradă care va lega Capitala de Moldova ar putea fi scos la licitație pentru construcție în luna mai, a declarat în ianuarie 2021 ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Acest tronson ar trebui finalizat până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023, estimează Drulă.

Ploiești-Buzău va fi astfel primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău.

Investigațiile geotehnice pentru tronsoanele Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani din Autostrada Moldovei (A7) au fost realizate în proporție de 100%, potrivit informațiilor actualizate de pe site-ul Companiei de Drumuri.

În plus, au fost predate și studiile de fezabilitate pentru aceste două tronsoane din șoseaua de mare viteză care va uni Capitala de Moldova.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit firmei Consitrans contractele privind elaboarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru tronsoanele Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani și Focșani – Bacău. Contractul pentru tronsonul Bacău – Pașcani a fost atribuit firmei Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani a fost emis în noiembrie 2018 iar pentru Focșani – Bacău în ianuarie 2019. Pentru Bacău – Pașcani, ordinul de începere a fost emis în martie 2019. Contractele pentru toate cele patru tronsoane au ca termen de finalizare anul 2021.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...