Autostrada Ploiești – Buzău: Anul viitor se va circula pe primele două loturi, iar pe al treilea din 2025 – șeful CNAIR

Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești - Buzău vor fi date în trafic în 2024, a declarat vineri Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În ciuda întârzierilor în atribuirea lotului 3, și acesta va fi gata în 2025, conform termenelor contractuale, a explicat șeful CNAIR.
Anemona Andone - vin, 24 nov. 2023, 14:06
Autostrada Ploiești - Buzău: Anul viitor se va circula pe primele două loturi, iar pe al treilea din 2025 - șeful CNAIR

„Vă asigur că vom găsi soluții astfel încât să circulăm pe cele două loturi, să nu mai fim în situația de pe A0 Nord. Pe de altă parte, ținând cont de faptul că totuși am reușit să semnăm contract și pe lotul – lipsă, lotul 3, atunci premizele sunt ca în 20 de luni, în 2025, să circulăm de la Ploiești până la Buzău pe autostradă”, a răspuns Cristian Pistol la întrebarea dacă primele două loturi vor fi date complet în trafic.

Potrivit șefului CNAIR, loturile pe A7 au fost împărțite să fie funcționale și independente. „Pe de altă parte, trebuie să ne gândim că nodul, legătura, poți să o prinzi pe un contract. Dar se găsesc anumite bretele care vor fi executate, astfel încât să fie funcțional tot. La momentul respectiv se va circula pe ambele loturi(finalul anului 2024, cel târziu – n.r.)”, a adăugat directorul general al CNAIR.

Cu două zile în urmă a fost semnat contractul pentru ultimul lot din A7, Pietrosele – Buzău, cu asocierea de constructori turci Nurol – Makyol, astfel că au fost respectate temenele asumate prin finanțarea din PNRR, a subliniat atunci Cristian Pistol.

Asocierea va avea la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei, fără TVA pentru a finaliza lucrările pe cei 13,9 km ai lotului cuprins între localitatea Pietroasele și Municipiul Buzău, ultimul lot fără constructor dintre cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldovei Ploiești – Pașcani.

Pistol a amintit faptul că licitația pentru acest lot al A7 a fost lansată în septembrie 2021, dar rezultatul ei a fost contestat de patru ori.

A7 reprezintă practic coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din zona Moldovei și este o alternativă modernă la DN2 (E85), unul dintre cele mai periculoase drumuri din România, mai spune șeful CNAIR.

A7 – Autostrada Ploiești – Buzău:

  • lotul 1 Dumbrava – Mizil (21 km)
  • lotul 2 Mizil – Pietroasele (28,35 km)
  • lotul 3 Pietrosele – Buzău (13,9 km).
Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...