Autostrada Ploiești – Buzău: Contestația pentru lotul 3 a constructorului din Neamț Danlin XXL, admisă parțial

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestația Danlin XXL la licitația pentru lotul 3 Pietroasele/Stâlpu - Buzău (13,9 km) din Autostrada Ploiești - Buzău, după ce fuseseră desemnați câștigători turcii de la Nurol. Astfel, semnarea contractului pentru ultimul lot din primul tronson al A7 mai are de așteptat.
Anemona Andone - mie, 14 dec. 2022, 16:47
Autostrada Ploiești - Buzău: Contestația pentru lotul 3 a constructorului din Neamț Danlin XXL, admisă parțial

„Admite, în parte, contestația formulată de asocierea DANLIN XXL – HYDROSTROY AD – VDH AD (VODSTROI 98 AD), prin liderul asocierii DANLIN XXL, și anulează raportul procedurii de atribuire nr. 24/13710/27.10.2022, în partea ce privește oferta asocierii DANLIN XXL – HYDROSTROY AD – VDH AD (VODSTROI 98 AD) și ofertele admisibile, procesele-verbale de reevaluare, în privința ofertei asocierii amintite, și comunicările privind rezultatul procedurii transmise acestei asocieri și operatorilor economici ale căror oferte au fost declarate admisibile. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei asocierii DANLIN XXL – HYDROSTROY AD – VDH AD (VODSTROI 98 AD) și stabilirea rezultatului procedurii, în termen de 20 zile de la primirea deciziei”, se arată în decizia CNSC din 12 decembrie.

Amintim că, pe 27 octombrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat un nou câștigător al licitației pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, respectiv asocierea Nurol – Makyol. Inițial, CNAIR desemnase câștigătoare oferta asocierii conduse de bihorenii de la Drum Asfalt, însă acest rezultat a fost contestat.

Tot pe 27 octombrie, CNAIR a respins din nou oferta asocierii Danlin XXL – Hydrostroy AD – VDH AD ca neconformă, din cauză că experiența unor ingineri ai asocierii nu ar corespunde cerințelor de la licitație. Nemulțumit de noul rezultat al procedurii, constructorul din județul Neamț Danlin XXL a depus contestație la CNSC. De asemenea, au mai formulat contestație și turcii de la Tekfen, însă fără succes.

Câștigătorul anunțat pe 27 octombrie, asocierea de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S, are o ofertă financiară de 1,093 de miliarde de lei (fără TVA).

Potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, decizia de desemnare a acestui câștigător a fost luată de CNAIR după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, în conformitate cu dispozițiile CNSC și ale Curții de Apel București.

„Dacă nu vor exista contestații, CNAIR va putea semna contractul pentru execuția lucrărilor cu asocierea de constructori turci după 10 zile”, explica la acea dată ministrul Transporturilor.

Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km și trebuie finalizat în 20 de luni.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Construcția acestui lot al A7 este finanțată prin PNRR.

Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești – Buzău au deja constructori, respectiv asocierile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace, care au raportat primele progrese pe șantiere. De asemenea, din cele 13 loturi ale A7, finanțate prin PNRR, au mai fost semnate contractele pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focșani, cu grupul UMB. În plus, pe 15 decembrie urmează semnarea contractelor pentru cele trei loturi din Autostrada Focșani – Bacău, tot cu grupul UMB.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...