Autostrada Ploiești – Buzău: Contestația pentru lotul 3 a constructorului din Neamț Danlin XXL, admisă parțial

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestația Danlin XXL la licitația pentru lotul 3 Pietroasele/Stâlpu - Buzău (13,9 km) din Autostrada Ploiești - Buzău, după ce fuseseră desemnați câștigători turcii de la Nurol. Astfel, semnarea contractului pentru ultimul lot din primul tronson al A7 mai are de așteptat.
Anemona Andone - mie, 14 dec. 2022, 16:47
Autostrada Ploiești - Buzău: Contestația pentru lotul 3 a constructorului din Neamț Danlin XXL, admisă parțial

„Admite, în parte, contestația formulată de asocierea DANLIN XXL – HYDROSTROY AD – VDH AD (VODSTROI 98 AD), prin liderul asocierii DANLIN XXL, și anulează raportul procedurii de atribuire nr. 24/13710/27.10.2022, în partea ce privește oferta asocierii DANLIN XXL – HYDROSTROY AD – VDH AD (VODSTROI 98 AD) și ofertele admisibile, procesele-verbale de reevaluare, în privința ofertei asocierii amintite, și comunicările privind rezultatul procedurii transmise acestei asocieri și operatorilor economici ale căror oferte au fost declarate admisibile. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei asocierii DANLIN XXL – HYDROSTROY AD – VDH AD (VODSTROI 98 AD) și stabilirea rezultatului procedurii, în termen de 20 zile de la primirea deciziei”, se arată în decizia CNSC din 12 decembrie.

Amintim că, pe 27 octombrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat un nou câștigător al licitației pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, respectiv asocierea Nurol – Makyol. Inițial, CNAIR desemnase câștigătoare oferta asocierii conduse de bihorenii de la Drum Asfalt, însă acest rezultat a fost contestat.

Tot pe 27 octombrie, CNAIR a respins din nou oferta asocierii Danlin XXL – Hydrostroy AD – VDH AD ca neconformă, din cauză că experiența unor ingineri ai asocierii nu ar corespunde cerințelor de la licitație. Nemulțumit de noul rezultat al procedurii, constructorul din județul Neamț Danlin XXL a depus contestație la CNSC. De asemenea, au mai formulat contestație și turcii de la Tekfen, însă fără succes.

Câștigătorul anunțat pe 27 octombrie, asocierea de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S, are o ofertă financiară de 1,093 de miliarde de lei (fără TVA).

Potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, decizia de desemnare a acestui câștigător a fost luată de CNAIR după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, în conformitate cu dispozițiile CNSC și ale Curții de Apel București.

„Dacă nu vor exista contestații, CNAIR va putea semna contractul pentru execuția lucrărilor cu asocierea de constructori turci după 10 zile”, explica la acea dată ministrul Transporturilor.

Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km și trebuie finalizat în 20 de luni.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Construcția acestui lot al A7 este finanțată prin PNRR.

Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești – Buzău au deja constructori, respectiv asocierile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace, care au raportat primele progrese pe șantiere. De asemenea, din cele 13 loturi ale A7, finanțate prin PNRR, au mai fost semnate contractele pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focșani, cu grupul UMB. În plus, pe 15 decembrie urmează semnarea contractelor pentru cele trei loturi din Autostrada Focșani – Bacău, tot cu grupul UMB.

Te-ar mai putea interesa și
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat 3.816 controale antifraudă în luna noiembrie a acestui an şi a aplicat sancţiuni constând în amenzi şi confiscări în valoare......
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din ...
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) revizuit al ...
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Georges Vigroux a fost ales preşedinte independent al Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Societe ...