Autostrada Ploiești – Buzău: Încep oficial lucrările pe lotul 1 Dumbrava – Mizil. A fost predat amplasamentul

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a predat luni amplasamentul pentru începerea lucrărilor pe lotul 1 Dumbrava - Mizil (21 km) din Autostrada Ploiești - Buzău (A7). La eveniment au fost prezenți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu și directorul general al CNAIR Cristian Pistol.
Anemona Andone - lun, 22 aug. 2022, 13:17
Autostrada Ploiești - Buzău: Încep oficial lucrările pe lotul 1 Dumbrava - Mizil. A fost predat amplasamentul

„Predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor la Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) al Autostrăzii Ploiești – Buzău (secțiunea din Muntenia a A7)”, se menționează în postarea live a CNAIR de pe noul șantier.

 

Pe 9 august, CNAIR a dat ordinul de începere a lucrărilor pe lotul Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de km. Astfel, din 22 august poate începe construcția pe lotul 1 al autostrăzii Ploiești – Buzău, a anunțat atunci ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor care includ 14 poduri și un pasaj cu lungimea de 550 metri, a precizat șeful Transporturilor.

Contractul are o valoare de 1,46 de miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR.

Lotul 1 din Autostrada Ploiești – Buzău a fost adjudecat de către asocierea Pizzarotti – Retter, aceeași care a fost desemnată marți câștigătoare și pe lotul 1 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord).

Dumbrava – Mizil este al doilea lot din cele 13 de pe A7 pentru care a fost emis ordin de începere a lucrărilor, după lotul Mizil – Pietroasele.

Autostrada Ploiești – Buzău este prima secțiune a autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia și Moldova (A7).

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a ajuns la 10 miliarde de dolari, în doi ani consecutivi, şi că......
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler Industries Yield, care a finalizat anul trecut o investiție de zece milioane de euro în extinderea fabricii de ...