Autostrada Ploiești – Buzău, lot 3: Șeful CNAIR acuză contestatarul din Neamț pentru întârzierea proiectului și îi execută cauțiunea UPDATE

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va anunța săptămâna viitoare câștigătorul contractului pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești - Buzău, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Companiei de Drumuri. Dacă nu vor apărea noi contestații, ultimul lot din cele 13 ale A7, finanțate prin PNRR, va avea în sfârșit constructor. În plus, șeful CNAIR anunță că va lua toatea măsurile legale pentru executarea cauțiunii depuse de contestatarul Danlin XXL, pe care îl acuză de întârzierea proiectului.
Anemona Andone - mie, 17 mai 2023, 16:43
Autostrada Ploiești - Buzău, lot 3: Șeful CNAIR acuză contestatarul din Neamț pentru întârzierea proiectului și îi execută cauțiunea UPDATE

UPDATE 19:20

Contractul pentru ultimul lot al A7, finanțat prin PNRR, este mai aproape de semnare, spune și Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

El mai menționează că miercuri a fost respinsă de către Curtea de Apel București contestația depusă de compania Danlin XXL SRL la lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești – Buzău.

„În aceste condiții am intrat în linie dreaptă pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru construcția celor 13,9 km ai acestui lot de autostradă”, arată șeful CNAIR.

Potrivit lui, după semnarea contractului, lansat în licitație la o valoare estimată de 1,16 miliarde de lei (fără TVA), constructorul va avea la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

„Voi lua toate măsurile legale pentru executarea cauțiunii depuse de contestatarul Danlin XXL SRL care a produs artificial întârzierea unui proiect extrem de important pentru România!”, transmite Cristian Pistol.

Știrea inițială

„Săptămâna viitoare putem anunța câștigătorul”, a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Dacă nu vor apărea noi contestații, contractul pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău va putea fi în sfârșit semnat.

Curtea de Apel București (CAB) a respins miercuri plângerea firmei contestatoare Danlin XXL. Constructorul din Neamț era nemulțumit de unele clarificări solicitate de CNAIR în vederea reevaluării ofertei sale.

Ultimul episod din „telenovela” contestațiilor pe acest lot din A7 a început după ce a fost desemnată câștigătoare oferta asocierii de constructori din Turcia, Nurol – Makyol.

Rămâne de văzut dacă „telenovela” va ajunge la final după noua desemnare de câștigător, la circa doi ani de la pornirea licitației.

Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km și trebuie finalizat în 20 de luni.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Construcția acestui lot al A7 este finanțată prin PNRR.

Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești – Buzău au deja constructori, respectiv asocierile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace. De asemenea, au mai fost semnate contractele pentru cele 10 loturi de la Buzău la Pașcani, cu grupul UMB.

Te-ar mai putea interesa și
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, lansate azi
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, ...
Ministerul Energiei a lansat, în această dimineață, apelul de proiecte din cadrul Fondul pentru Modernizare în cadrul Programului-cheie nr. 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea......
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru 75.723 de unităţi din primul său automobil ...
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului ...
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...