Autostrada Ploiești – Buzău: Turcii de la Nurol spun că vor așterne asfalt chiar din 2024 pe lotul 3 Pietrosele – Buzău

Nurol se pregătește să intre pe lotul 3 Pietroasele - Buzău din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), iar până la finele anului speră să înceapă chiar primele lucrări de asfaltare, au declarat vineri reprezentanți ai constructorului din Turcia. Amintim că acest lot este ultimul din cele 13 ale A7, finanțată prin PNRR, pentru care s-a semnat contract.
Anemona Andone - vin, 16 feb. 2024, 12:47
Autostrada Ploiești - Buzău: Turcii de la Nurol spun că vor așterne asfalt chiar din 2024 pe lotul 3 Pietrosele - Buzău

„Am început mobilizarea pentru organizarea de șantier. Săptămâna viitoare, vom aduce majoritatea mașinilor și echipamentelor. Am început deja pregătirile pentru contractele cu subcontractorii locali, pentru primele activități dinainte de finalizarea organizării de șantier. Suntem foarte determinați să beneficiem din plin de sezonul construcțiilor din acest an. Până la finalul anului chiar plănuim să începem lucrările de asfaltare, pentru a ne încadra în termenul limită de anul viitor”, a declarat Nurettin Akdeniz, CEO Nurol România (foto dreapta), cu ocazia semnării contractului pentru secțiunea I Tg Mureș – Miercurea Nirajului a A8.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a subliniat importanța lotului 3 Pietroasele – Buzău, care este lângă Buzău, „un oraș foarte important al României”.

În urmă cu o zi, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău a anunțat că a fost semnat procesul verbal de predare – primire amplasament pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău al A7.

„Astăzi, 15 februarie 2024, la sediul DRDP Buzău, directorul regional Sorin Robu, în calitate de Beneficiar din partea CNAIR SA, a semnat cu asocierea de constructori turci Nurol Inșaat Ve Ticaret Anonim Șirketi – Makyol Inșaat Sanayi Turizm Ve Ticaret Anonim Șirketi, reprezentată de antreprenor Ilker Gulen, Procesul Verbal de predare-primire amplasament pentru execuția lucrărilor de construire a obiectivului de investiții Execuție Autostrada Ploiești – Buzău Lot3: Pietroasele – Municipiul Buzău km. 49+350 – km. 63+250”, a anunțat DRDP Buzău.

Pe Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău), cu o lungime de 13,9 km, lucrările urmează să înceapă pe data de 1 martie 2024.

Asocierea de constructori turci are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor.

Pe traseul acestei secțiuni se vor construi:
– Nod rutier Spătaru – km. 52+850, la intersecția cu DN 2 este de tip B;
– Nod rutier Buzău – km. 62+200, la intersecția cu DN 2B este de tip B;
– Pod km 50+525;
– Pod pe drum agricol km 51+480;
– Pod pe DN 2 km 52+850;
– Pod pe DN 2B km 55+168;
– Pod pe DJ 203D km 57+850;
– Pod pe drum agricol km 60+258;
– Pasaj superior peste CF triaj si DN 2B km 60+985.

Pe lângă contractele câștigate recent, pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău din A7 și secțiunea I Tg Mureș – Miercurea Nirajului din A8, turcii de la Nurol au mai construit în România lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3), deschis anul trecut circulației.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...