1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov a fost aprobată în CSAT ca proiect de interes național

Autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov a fost aprobată marți în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) ca proiect de importanță națională, a declarat președintele Klaus Iohannis.

30 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat anterior că acest proiect va fi scos din procedura de parteneriat public - privat și va fi declarat de importanţă naţională la următoarea şedinţă a CSAT.

"Soluţia este ca această autostradă să devină de importanţă naţională, astfel încât să începem construcţia cât mai repede, din fonduri guvernamentale", a spus premierul.

Pentru construcţia acestei autostrăzi în parteneriat public-privat, Guvernul primise o solicitare din partea unei companii chinezo-turce.

Separat de proiectul prin PPP, Ministerul Transporturilor lansase anterior construcția tronsonului Râșnov - Cristian.

Amintim că lucrările de construcţie la lotul 5 din Autostrada Comarnic – Braşov au început anul acesta, pe 20 mai, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi a ministrului Transporturilor Răzvan Cuc.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei.

Acest sector de autostradă trebuie finalizat până în aprilie 2020, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Citește și: Autostrada Comarnic – Braşov: condiţia obligatorie pentru constructorii care vor face şoseaua de mare viteză din Valea Prahovei

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO