1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov a fost aprobată în CSAT ca proiect de interes național

Autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov a fost aprobată marți în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) ca proiect de importanță națională, a declarat președintele Klaus Iohannis.

30 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat anterior că acest proiect va fi scos din procedura de parteneriat public - privat și va fi declarat de importanţă naţională la următoarea şedinţă a CSAT.

"Soluţia este ca această autostradă să devină de importanţă naţională, astfel încât să începem construcţia cât mai repede, din fonduri guvernamentale", a spus premierul.

Pentru construcţia acestei autostrăzi în parteneriat public-privat, Guvernul primise o solicitare din partea unei companii chinezo-turce.

Separat de proiectul prin PPP, Ministerul Transporturilor lansase anterior construcția tronsonului Râșnov - Cristian.

Amintim că lucrările de construcţie la lotul 5 din Autostrada Comarnic – Braşov au început anul acesta, pe 20 mai, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi a ministrului Transporturilor Răzvan Cuc.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei.

Acest sector de autostradă trebuie finalizat până în aprilie 2020, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Citește și: Autostrada Comarnic – Braşov: condiţia obligatorie pentru constructorii care vor face şoseaua de mare viteză din Valea Prahovei

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO