Autostrada Sebeș – Turda: Pizzarotti aproape a dublat personalul pe lotul 1, la 350 de muncitori VIDEO

Impresa Pizzarotti, constructorul italian al lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda, anunță creșterea semnificativă a mobilizării pe șantier. Aflată vineri în vizită, șefa Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Mariana Ioniță a spus că este la mâna constructorului pentru finalizarea lucrărilor la timp. Amintim că noul termen este noiembrie 2020.
Anemona Andone - vin, 15 mai 2020, 13:02
Autostrada Sebeș – Turda: Pizzarotti aproape a dublat personalul pe lotul 1, la 350 de muncitori VIDEO

„La începutul lunii, aveam un progres fizic de 85,4%. În două săptămâni, progresul a crescut cu circa un procent, Mobilizarea a crescut semnificativ față de luna martie, acum avem 350 de oameni pe șantier plus 60 de oameni din personalul TESA”, a declarat vineri Eusebio Caretta, șeful Pizzarotti pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

El a mai spus că, în opinia sa, se lucrează într-un ritm intens, pe toate punctele. „Reușim să atingem cantitatea de 1.100 de tone de asfalt pe zi. Duminica trecută am reușit să montăm tablierul metalic pe DN1, peste autostradă la km 15”, a adăugat Caretta.

Un reprezentant al CNAIR pe șantier a menționat că, deși a fost o perioadă mai grea cu pandemia, pe lotul 1 nu au încetinit lucrările. „În ultima perioadă, personalul și utilajele aproape s-au dublat și vor fi mărite în continuare, încercând să finalizăm acest lot de autostradă în programul propus. Se lucrează cu un program de lucru prelungit, până seara în jur de 19- 20”, a mai spus reprezentantul CNAIR pe șantier.

La rândul său, Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, l-a asigurat pe constructor că vor fi eliminate toate piedicile în calea finalizării lucrărilor.

„Echipa noastră de proiect de la București s-a instalat deja aici în șantier, vă stă alături. Ați văzut că săptămâna asta s-a scurtat graficul de aprobare a documentațiilor. Mai departe, mai avem activitatea legată de Ordonanța de Guvern privind devierea stâlpilor electrici. Și aceea este redactată, urmează să fie introdusă pe circuitul de semnături, în așa fel încât să eliminăm și problema asta. Mai departe, depindem de dumneavoastră. Suntem la mâna constructorului”, a spus șefa CNAIR.

În vara anului trecut, directorul Pizzarotti Eusebio Caretta își asuma în prezența fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, deschiderea circulației pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda în decembrie 2019, cu descărcare parțială a traficului prin nodul rutier Sebeș.

Contractul pentru construcția celor 17 kilometri ai lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda a fost atribuit Asocierii Impresa Pizzarotti – Pomponio Construcții, pentru suma de 541,73 milioane de lei.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în decembrie 2014, iar termenul inițial pentru finalizarea lor era octombrie 2016, conform contractului, însă acesta a tot fost prelungit. Cel mai nou termen estimat pentru finalizarea lucrărilor este acum 30 noiembrie 2020.

Tot în decembrie 2014 a fost emis ordinul de începere și pentru lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda, care ar trebui să fie gata tot în noiembrie 2020, după mai multe amânări de termene.

Cu câteva luni mai devreme, respectiv în mai 2014, s-a dat startul lucrărilor și pe loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeș  – Turda. Acestea au fost însă recepționate și date în trafic încă din iulie 2018. 

Te-ar mai putea interesa și
Facturile o iau razna. Prețul energiei e și de patru ori mai mare față de acum un an
Facturile o iau razna. Prețul energiei e și de patru ori mai mare față de acum un an
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 2.400 lei pe MWh, în luna august 2022, valoare cu 332% mai mare faţă de preţul......
Protest în București. Liderii AUR, în frunte cu George Simion, au plecat spre Piața Victoriei
Protest în București. Liderii AUR, în frunte cu George Simion, au plecat spre Piața Victoriei
Sute de oameni s-au strâns deja în Piața Victoriei pentru un protest organizat de Partidul AUR împotriva creșterii ...
Romgaz vrea să producă hidrogen din surse regenerabile
Romgaz vrea să producă hidrogen din surse regenerabile
Producătorul național de gaze Romgaz consultă piața pentru servicii privind elaborarea unui studiu de piață și oportunități ...
Rușii îi lasă fără gaze și pe italieni. Anunț oficial al companiei energetice Eni: Blocajul va continua și luni
Rușii îi lasă fără gaze și pe italieni. Anunț oficial al companiei energetice Eni: Blocajul va continua și luni
Grupul italian Eni a anunţat că în acest weekend nu va primi gazele comandate grupului rus Gazprom şi că situaţia va ...