1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Autostrada Sebeş - Turda: constructorul lotului 4 trage apă pentru o toaletă tocmai de la 6 kilometri distanţă

Constructorul austriac Porr va aduce apă pentru o toaletă de pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeş - Turda (A10) tocmai de la şase kilometri distanţă. 

04 mar, 2018 | ECONOMICA.net

Constructorul lotului 4 al autostrăzii Sebeş – Turda (A10) va aduce apă la Centrul de Întreţinere şi Coordanare (CIC) tocmai de la Decea, situată la şase kilometri distanţă, pe lotul 3.

„Noi am cerut să aducă din puţuri forate, dar au dat de apă salină. Am fost de acord cu aducţiunea de la şase kilometri. Este o situaţie neprevăzută", a explicat pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, cheltuielile cu această operaţiune urmează să fie decontate de către stat, încadrându-se la categoria de „neprevăzute", potrivit reprezentantului CNAIR.

De asemenea, pentru recepţia CIC trebuie respectate normele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care prevăd un debit de apă de peste cinci metri cubi pe secundă, astfel încât să se poată acţiona eficient în caz de incendii.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR a precizat că lucrările la CIC nu vor împiedica însă recepţia lotului de autostradă, întrucât nu afectează drumul propriu-zis.

Recepţia lotului 4 al autostrăzii Sebeş – Turda ar putea avea loc în luna martie, dar, şi aşa, nu se va putea circula pe el până când nu va fi deschis şi lotul vecin.

Contractul pentru construirea celor 16 kilometri ai lotului 4 din Autostrada Sebeş - Turda a fost atribuit companiei austriece PORR în aprilie 2014 şi este în valoare de 470 de milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în mai 2014, iar termenul iniţial de finalizare a acestora era martie 2016.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO