1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Autostrada Sebeș - Turda: Se deschide circulația pe lotul 1, al italienilor de la Pizzarotti

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10) va fi deschis parțial circulației joi, 3 decembrie, potrivit informațiilor de pe site-ul Companiei de Drumuri. Mai exact, este vorba de inaugurarea a circa 15 kilometri din cei 17 kilometri ai tronsonului.

02 dec, 2020 | | ECONOMICA.net

Joi, 3 decembrie 2020, vor fi dați în trafic 15,6 km din lotul 1 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10), urmând ca deschidere integrală a traficului să aibă loc în iunie 2021, simultan cu finalizarea lotului 2 din A10, se arată pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul pentru construcția celor 17 kilometri ai lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda a fost atribuit Asocierii Impresa Pizzarotti – Pomponio Construcții, pentru suma de 541,73 milioane de lei.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din A10 a fost emis în decembrie 2014, iar perioada contractuală includea patru luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Astfel, termenul inițial pentru finalizarea lor era octombrie 2016, conform contractului, însă acesta a tot fost prelungit. 

În realizarea acestui lot de autostradă au fost întâmpinate o mulțime de probleme, de la întârzieri în avizarea declarației de proiectare și în exproprierea suprafețelor necesare până la execuția de lucrări fără autorizație de construire, ce au fost menținute ulterior prin ordin de ministru. 

Tot în decembrie 2014 a fost emis ordinul de începere și pentru lotul 2 din Autostrada Sebeș - Turda, construit de grecii de la Aktor și al cărui termen de finalizare a fost prelungit până în vara anului viitor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO