Autostrada Sebeș – Turda: E clar că lotul 2 nu poate fi dat în trafic până pe 15 noiembrie – șeful CNAIR VIDEO

Forța de muncă este insuficientă pe lotul 2 din Autostrada Sebeș - Turda, spune Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). El estimează că până pe 15 noiembrie nu poate fi dat în trafic lotul construit de grecii de la Aktor, care se tot "inaugurează" de doi ani încoace.
Anemona Andone - vin, 08 oct. 2021, 11:56
Autostrada Sebeș - Turda: E clar că lotul 2 nu poate fi dat în trafic până pe 15 noiembrie - șeful CNAIR VIDEO
Joi, 7 octombrie 2021, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a efectuat o vizită de lucru pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, a anunțat vineri CNAIR.
“Am verificat lucrările la punctele critice pe care le știam deja, si anume km. 19, km. 26 și km. 40, unde avem mari întârzieri. Totodată, pe tot lotul de autostradă există probleme inclusiv din punct de vedere al siguranței circulației: nu avem montat parapete median pe mare parte a lotului, marcajele sunt aproape inexistente, la fel și gardul de protecție împotriva animalelor”, spune noul șef al CNAIR.

 

El adaugă că, la discuțiile purtate cu managementul companiei Aktor, de fiecare dată a fost asigurat că există un grafic actualizat, un grafic de care se ține cont. „Din păcate, însă, în șantier, lucrurile stau diferit. Forța de muncă este insuficientă pe toate categoriile de lucrări și nu există aprovizionare corespunzătoare cu materiale. În aceste condiții, e clar că nu ajungem la niciun rezultat, nicidecum la dezideratul propus, acela de a da în trafic acest lot până pe data de 15 noiembrie”, anticipează Cristian Pistol.

Directorul General al CNAIR a solicitat Antreprenorului, un grafic foarte exact al activităților pentru Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, cu detalieri și termene exacte, în special pentru punctele critice, km 19, 26 și 40. Totodată, a solicitat un necesar al resursei umane, al utilajelor și materialelor folosite, precum și modalitatea de alocare a acestora pe tipuri de activități.

Contractul cu constructorul elen ar putea fi reziliat

“Promisiunile în ceea ce privește punerea în circulație a acestui sector s-au succedat de la un an la altul, începând cu decembrie 2019. Voi fi foarte ferm în a lua anumite decizii, iar dacă antreprenorul nu va reuși să se încadreze în termenele avansate, voi lua în calcul inclusiv varianta rezilierii”, precizează Cristian Pistol.

La prezentarea bilanțului, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă anunța că lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda urma să fie deschis „undeva între 1 și 15 noiembrie 2021″.

Contractul pentru construcția celor 24,25 kilometri ai lotului 2 din Autostrada Sebeș – Turda a fost atribuit asocierii Aktor – Euro Construct, pentru suma de 549,33 milioane de lei, iar ordinul de începere a fost emis în decembrie 2014. Acest lot din A10 a fost inclus în planul de inaugurări autostrăzi în 2021, anunțat în repetate rânduri de fostul șef al Transporturilor.

Citește și Grecii de la Aktor: Până la vară livrăm lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda. La sfârșitul lui mai începem construcția pe lotul 3 din A0 Sud

Te-ar mai putea interesa și
Kia a prezentat detaliile celei de a doua generații Niro
Kia a prezentat detaliile celei de a doua generații Niro
Kia Niro revine în atenție cu un nou aspect, mai modern, și cu performanțe superioare în special pentru versiunile electrice și PHEV....
Moscova i-a pus pe lista de „agenți ai străinătății” pe Garry Kasparov și Mihail Hodorkovski
Moscova i-a pus pe lista de „agenți ai străinătății” pe Garry Kasparov și Mihail Hodorkovski
Doi opozanţi în exil ai lui Vladimir Putin, fostul campion la şah Garry Kasparov şi fostul oligarh Mihail Hodorkovski, ...
Armata rusă anunță că a „eliberat complet” oțelăria Azovstal din Mariupol
Armata rusă anunță că a „eliberat complet” oțelăria Azovstal din Mariupol
Armata rusă a declarat vineri că a "eliberat complet" combinatul siderurgic Azovstal din oraşul strategic Mariupol, în ...
Compania Golden Foods Snacks începe din iunie exportul de alune și semințe Elmas pe piața poloneză
Compania Golden Foods Snacks începe din iunie exportul de alune și semințe Elmas pe piața poloneză
Golden Foods Snacks anunţă începerea exporturilor de produse sub brandul Elmas pe piaţa din Polonia şi realizarea primelor ...