Autostrada Sibiu – Pitești: A apărut prima contestație la licitația pentru secțiunea 3 peste Carpați, după selecția candidaților

Turcii de la Kolin au depus contestație după ce au fost excluși din licitația pentru secțiunea 3 Cornetu - Tigveni din cel important proiect rutier al României. Este prima contestație în cazul celui mai lung lot din Autostrada Sibiu - Pitești, după ce s-a facut selecția candidaților înscriși în cursa pentru cel mai mare contract de autostradă.
Anemona Andone - mie, 14 iul. 2021, 23:29
Autostrada Sibiu - Pitești: A apărut prima contestație la licitația pentru secțiunea 3 peste Carpați, după selecția candidaților

Contestația constructorului din Turcia a fost înregistrată pe 12 iulie la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), potrivit informațiilor de pe site-ul CNSC și din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Reprezentanții constructorului argumentează că autoritatea contractantă, respectiv Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „a constatat automat/direct, fără solicitarea niciunei clarificări, inacceptabilitatea ofertei Kolin în etapa I a procedurii de atribuire pentru două erori absolut minore și care puteau fi clarificate deîndată și fără a se modifica DUAE depus.”

Ce solicită constructorul din Turcia

Pe lângă reevaluarea ofertei sale în cadrul primei etape, Kolin solicită și suspendarea licitației până la soluționarea contestației.

Sibiu Pitesti 3 contestatie kolin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rămâne de văzut ce va decide CNSC în cazul acestei contestații, precum și dacă vor urma alte plângeri.

Amintim că în cadrul licitației restrânse pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești, șase din 15 candidați vor intra în etapa a doua a procedurii, în care urmează să fie depuse ofertele propriu-zise.

Luna trecută, lista cu cei șase candidați a fost publicată de surse ale Asociației Pro Infrastructură (API) și confirmată de surse din cadrul CNAIR pentru ECONOMICA.NET. Ulterior, pe 1 iulie, au fost actualizate datele din SEAP și s-a consemnat finalizarea etapei de evaluare a candidaturilor, dar lista celor șase candidați nu a fost publicată încă oficial.

Pe 27 noiembrie 2020 au fost depuse 15 candidaturi la licitația restrânsă privind proiectarea și construirea secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

CNAIR a publicat pe 23 septembrie anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cu o valoare estimată cuprinsă între 5,3 miliarde de lei și 5,8 miliarde de lei , acest tronson de munte reprezintă cel mai mare contract pus la bătaie de Transporturi.

Durata contractului este de 133 de luni (peste 11 ani) și cuprinde: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor, conform anunțului din SEAP.

Durata contractului poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor, precum și în funcție de durata de execuție a contractului ofertată de operatorul economic desemnat câștigător. Astfel, într-un comunicat CNAIR se menționează că termenul de finalizare prevăzut este 12 luni proiectare și 45 de luni execuție conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

Această secțiune conține:

· Tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie

· Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni

· Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...