Autostrada Sibiu – Pitești: CNAIR pune la bătaie peste 54 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 3, primul care trece Carpații

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat joi licitație pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 3 Cornetu - Tigveni din Autostrada Sibiu - Pitești. Amintim că în cursa pentru cel mai mare contract de autostradă din România s-au înscris 15 candidați, din care au fost selectați șase luna trecută.
Anemona Andone - joi, 01 iul. 2021, 23:18
Autostrada Sibiu - Pitești: CNAIR pune la bătaie peste 54 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 3, primul care trece Carpații

Valoarea estimată a lucrărilor de supervizare este cuprinsă între 54,3 și 64,1 milioane de lei, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achziții Publice (SEAP).

Durata contractului este de 201 luni (peste 16 ani) și cuprinde: 18 luni supervizarea pentru etapa de proiectare, 59 luni supervizarea pentru etapa de execuție a lucrărilor și 124 de luni supervizarea pentru perioada de garanție a lucrărilor.

Finanțarea pentru supervizarea lucrărilor va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 18 august 2021.

Luna trecută, CNAIR a selectat șase candidați din 15 pentru a merge mai departe în cursa pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

În toamna anului trecut,  au fost depuse 15 candidaturi la licitația restrânsă privind proiectarea și construirea secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

CNAIR a publicat pe 23 septembrie anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cu o valoare estimată cuprinsă între 5,3 miliarde de lei și 5,8 miliarde de lei, acest tronson de munte reprezintă cel mai mare contract pus la bătaie de Transporturi.

 

Această secțiune conține:

· 95 de poduri și pasaje

· Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie

· Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni

· Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...