1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Autostrada Sibiu-Piteşti: CNANDR promite că o termină cu doi ani mai devreme. Se va ocupa de proiectare

CNADNR promite că va termine şoseaua de mare viteză în 2021, cu doi ani mai devreme faţă de termenul anunţat anterior, informează DIGI24. De proiectarea se vor ocupa, în premieră, chiar specialiştii de la Compania de Autostrăzi. Termenul avansat nu este realist, consideră inginerii de drumuri.

03 feb, 2016 | DIGI24

Studiul de fezabilitate trebuie să fie gata până la sfârșitul acestui an, spune șeful Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor. După studiul de fezabilitate urmează faza de proiectare, de care, în premieră, se vor ocupa angajații CNADNR.

Potrivit lui Cătălin Homor, CNADNR are patru angajați care pot face acest lucru, urmând ca numărul departamentului de proiectare să ajungă la 15-20.

Realizarea lucrărilor de proiectare de către companie sau de către firme de profil angajate de companie este o noutate pentru CNADNR. În prezent, proiectele sunt făcute chiar de către firmele care construiesc autostrada. Este ceea ce în literatura de specialitate se numește FIDIC galben. Dezavantajul acestui sistem este acela că ofertele din licitație pot conține erori de proiectare, artificii la care constructorii recurg pentru a își micșora costurilor și a își mări profiturile. Citeşte mai mult pe DIGI24

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO