Autostrada Sibiu – Pitești: Cum arată acum tronsonul Pitești – Curtea de Argeș VIDEO

Pasionații de infrastructură au publicat imagini noi de pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș din cel mai important proiect rutier al României. Autorizația de construire pentru acest lot a fost emisă pe 16 iunie, însă ordinul de începere a lucrărilor ar putea fi dat la finele lunii iulie, începutul lunii august.
Anemona Andone - mie, 30 iun. 2021, 13:11
Autostrada Sibiu – Pitești: Cum arată acum tronsonul Pitești – Curtea de Argeș VIDEO

Între timp, constructorul italian Astaldi a început mobilizarea pe acest tronson cu lucrări premergătoare precum decopertări și organizare de șantier în zona Mănicești, potrivit imaginilor surprinse de pasionații de infrastructură și postate pe forumul PeUndeMerg al Asociației Pro Infrastructură.

 

Acest șantier va fi deschis oficial însă după emiterea ordinului de începere a lucrărilor de construcție, estimată la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, conform declarațiilor unui reprezentant al Astaldi din cadrul unei întâlniri cu președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban (min. 4:30, video jos).

Întrebat dacă proiectul tehnic este avizat în CTE (Consiliul Tehnic Economic – n.r.), reprezentantul Astaldi răspunde că acesta trebuie completat, după care va urma obținerea ordinului de începere.

 

Amintim că pe 17 iunie ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că: „lucrările pot începe la Autostrada A1 Pitești – Curtea de Argeș”.

„Tocmai ce am emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeș și Pitești, lung de 30 de km”, a scris atunci ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Proiectul cuprinde:

– 13 poduri;

– 3 pasaje;

– un viaduct;

– 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov;

– 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;

– 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului;

– 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit Astaldi, pentru suma de 1,71 miliarde de lei fără TVA.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
Range Rover a lansat noul model Sport SV, un etalon al luxului și performanței (Foto)
Range Rover a lansat noul model Sport SV, un etalon al luxului și performanței (Foto)
Noul Range Rover Sport SV este cel mai puternic și mai dinamic Range Rover Sport de până acum, îmbinând performanța de top și dinamismul cu capabilitățile, rafinamentul și designul......
Șefa divizei de moderare de la Twitter, Ella Irwin, și-a dat demisia
Șefa divizei de moderare de la Twitter, Ella Irwin, și-a dat demisia
Șefa Twitter pentru moderarea conținutului (încredere și siguranță), Ella Irwin (foto), a declarat joi agenței Reuters ...
Strategia găsită de Guvernul de la Budapesta pentru a depăși dificultățile de finanțare. Firmele de stat maghiare se împrumută masiv în locul său – Bloomberg
Strategia găsită de Guvernul de la Budapesta pentru a depăși dificultățile de finanțare. Firmele de stat maghiare ...
Guvernul ungar, afectat de dificultăţi financiare, se bazează pe companiile de stat pentru a obţine bani de pe pieţele ...
Ligia Deca: Salariul brut din învățământ crește cu cel puțin 1.000 de lei pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru cele nedidactice
Ligia Deca: Salariul brut din învățământ crește cu cel puțin 1.000 de lei pentru cadrele didactice și 400 de lei ...
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că, prin Ordonanţa 53/2023, salariile din învăţământ vor creşte, începând ...