Autostrada Sibiu-Piteşti: desemnarea câştigătorului secţiunii 5 se amână până pe 15 octombrie

Compania de Autostrăzi ar putea desemna câştigătorul contractului pentru secţiunea 5 a autostrăzii Sibiu – Piteşti până pe 15 octombrie. Astfel, se prelungeşte cu încă o lună suspansul privind constructorul care va realiza lotul de autostradă dintre Curtea de Argeş şi Piteşti din cel mai important proiect rutier al României.
Anemona Andone - Dum, 22 sept. 2019, 18:20
Autostrada Sibiu-Piteşti: desemnarea câştigătorului secţiunii 5 se amână până pe 15 octombrie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit până pe 15 octombrie perioada de evaluare ofertelor depuse pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Reprezentanţi ai CNAIR au spus anterior pentru ECONOMICA.NET că urmau să desemneze câştigătorul secţiunii Curtea de Argeş – Piteşti până la jumătatea lunii septembrie.

Constructorul cu cele mai mari şanse de câştig este Astaldi, însă nu este exclus ca acesta să fie contestat de către alţi participanţi rămaşi în cursă.

Amintim că italienii de la Astaldi (locul 2) au obţinut în instanţă excluderea din licitaţie a chinezilor (locul 1).

Pentru că acum au cea mai bună ofertă, italienii de la Astaldi ar putea fi desemnaţi câştigători. Rămâne de văzut ce reacţie vor avea următorii clasaţi, italienii de la Impresa Pizzarotti.

În octombrie 2017, CNAIR a primit opt oferte pentru secțiunea dintre Curtea de Argeș și Pitești (km 92+600 – 122+950), valoarea contractului pus la bătaie de Transporturi fiind de 1,83 miliarde de lei, fară TVA.

Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti este amplasată în județul Argeș, are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia va începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a Municipiului Pitești.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Pentru secţiunea 1, Sibiu – Boiţa, CNAIR a semnat contract cu austriecii de la Porr. Aceştia derulează în prezent activităţi de proiectare pe primul lot al celui mai important proiect rutier al României,

Pe secţiunile 2 şi 3, CNAIR urma să contracteze servicii de foraje geotehnice, pentru a fi lansate apoi licitaţiile de proiectare şi execuţie. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la jumătatea lunii septembrie că până la finele anului ar urma să fie scoasă la licitație secțiunea 3. 

În privinţa secţiunii 4, Tigveni – Curtea de Argeş, pe 29 august au fost depuse 10 oferte la licitaţia de proiectare şi execuţie.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Datele companiei de cercetări de piață JATO Dynamics arată că Tesla Model Y a devenit cel mai vândut vehicul din întreaga lume în primul trimestru al anului 2023. În același timp, o......
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție ...
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...