Autostrada Sibiu – Piteşti: forajele geotehnice pe loturile 2 şi 3 vor fi contractate prin negociere

Forajele geotehnice necesare construirii loturilor 2 şi 3 din Autostrada Sibiu – Piteşti vor fi contractate prin procedură de negociere, fără publicare prealabilă, potrivit ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Licitaţia organizată anterior pentru aceste servicii s-a anulat automat, după ce niciuna dintre celei trei firme interesate nu a depus ofertă.
Anemona Andone - joi, 08 aug. 2019, 18:45
Autostrada Sibiu – Piteşti: forajele geotehnice pe loturile 2 şi 3 vor fi contractate prin negociere

„Referitor la situaţia Autostrăzii Sibiu – Piteşti dintre Boiţa şi Tigveni, în prezent este în curs de derulare întocmirea documentaţiei aferente procedurii de achiziţie publică, prin procedura de negociere fără publicare prealabilă, conform legislaţiei în vigoare”, a răspuns ministrul Răzvan Cuc la o interpelare a deputatului USR Cătălin Drulă.

Pe 15 martie 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansase o licitaţie pentru execuţia acestor foraje. Aceasta s-a anulat însă automat pe 29 mai 2019, după ce niciunul dintre cei trei operatori economici interesaţi de procedură nu a depus ofertă, potrivit lui Răzvan Cuc.

Asociaţia Pro Infrastructură criticase atunci CNAIR pentru subestimarea costurilor acestor foraje. „Costul estimat pentru foraje reprezenta doar circa 20% din ceea ce cere piaţa”, declara Ionuţ Ciurea, directorul executiv al API.

Şeful Transporturilor a explicat că valoarea estimată de CNAIR pentru acest tip de lucrări a fost obţinută pe baza analizării pieţei (răspunsuri la cereri de ofertă, verificăre site-uri de specialitate, comparaţii cu contracte derulate în cadrul CNAIR, estimare costuri pentru completare studii geotehnice existente aferente obiectivului Autostrada Târgu Mureş – Ditrău, Autostrada Ditrău – Târgu Neamţ şi Drumuri de Mare Viteză).

Amintim că la licitaţia pentru completarea studiului de fezabiltiate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ, CNAIR a primit două oferte. Şi valoarea estimată pentru acest contract, de 35,6 milioane de lei, a fost considerată prea mică de către API.

În mai, CNAIR a semnat contractul cu firma Ingineria Especializada Obra Civil Industrial, din Spania, pentru suma de 17,6 milioane de lei, circa jumătate din valoarea estimată.

Şi o altă companie din subordinea Ministerului Transporturilor a recurs la metoda negocierii, după ce la licitaţia lansată anterior nu a primit nicio ofertă. Este vorba despre CFR SA, care a utilizat această metodă în cazul reparaţiilor urgente la Podul Constanţa din Capitală.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cel mai important proiect rutier al României, va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Te-ar mai putea interesa și
Landul Bavaria negociază cu Intel pentru o uzină de cipuri
Landul Bavaria negociază cu Intel pentru o uzină de cipuri
Landul german Bavaria, „casa” BMW și Audi, se află în negocieri cu gigantul Intel pentru reazlizarea unei uzine producătoare de cipuri....
Eurostat: Consumul individual al românilor este la egalitate cu cel al estonienilor şi peste cel al grecilor
Eurostat: Consumul individual al românilor este la egalitate cu cel al estonienilor şi peste cel al grecilor
Consumul individual efectiv (AIC) per capita exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), un indicator al ...
BCE a înregistrat progrese cu noua strategie – Christine Lagarde
BCE a înregistrat progrese cu noua strategie – Christine Lagarde
Oficialii Băncii Centrale Europene au făcut la reuniunea din acest weekend "progrese importante" în reconfigurarea obiectivelor ...
Librăriile Diverta și-au cerut insolvența pentru a doua oară în 11 ani
Librăriile Diverta și-au cerut insolvența pentru a doua oară în 11 ani
Librăriile Diverta, deținute de omul de afaceri Octavian Radu, și-au cerut insolvența, potrivit Ziarului Financiar. Este ...