Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi de pe secțiunea 5, cu primul strat de asfalt și primele grinzi din cea mai lungă structură

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a transmis marți imagini live de pe șantierul secțiunii 5 Pitești - Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu - Pitești (A1). Din imagini se observă că italienii de la WeBuild au început lucrările de așternere a primului strat de asfalt și montarea grinzilor la cea mai lungă structură de pe această secțiune.
Anemona Andone - mar, 12 sept. 2023, 19:27
Autostrada Sibiu - Pitești: Imagini noi de pe secțiunea 5, cu primul strat de asfalt și primele grinzi din cea mai lungă structură


„Sunt pe un lot de autostradă care primește prin două finisoare primul strat de asfalt, peste balastul stabilizat. Pentru cine nu și-a dat seama, este vorba de secțiunea 5 Sibiu – Pitești, autostrada care urmează să traverseze Carpații. Astăzi pe lotul 5 se toarnă primul strat de asfalt. Am trecut pe la viitorul nod rutier de la Bascov. Acolo, în acest weekend, urmează să se devieze traficul pe partea stângă cum se merge în direcția spre București, pentru a se permite realizarea piloților. Am fost pe tot amplasamentul șantierului, se lucrează la toate structurile, iar procentul de execuție pe acest lot este de aproximativ 50%”, a transmis oficialul din Transporturi în posarea cu așternerea stratului de asfalt.

Într-un comentariu la postare, un pasionat de infrastructură îi cere lui Scrioșteanu să confirme dacă deocamdată vor fi asfaltați doar opt kilometri din lotul de 30,35 kilometri.

Ulterior, oficialul din Transporturi a transmis imagini live cu o macara de mare tonaj a Deme Macarale. „Primele grinzi din cea mai lungă structură a acestui lot. După cum vedeți, au montat primele patru grinzi pe această zonă, de pe aceeași secțiune 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești”, a explicat Scrioșteanu.

Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș va avea 12 poduri, un viaduct, șase pasaje, trei noduri rutiere, un spațiu de servicii, un centru de întretinere și coordonare și o parcare de scurtă durată.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat luna trecută că a vizitat și șantierul secțiunii 5 Pitești – Curtea de Argeș (30,35 km) din Autostrada Sibiu – Pitești, despre care estimează că ar putea fi finalizată în 2024, înainte de termen. Astfel, șoferii vor putea circula pe două din cele cinci secțiuni ale celui mai important proiect rutier al României.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit în 2020 constructorului Astaldi/WeBuild, pentru suma de 1,71 de miliarde de lei fără TVA.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Până în prezent, a fost inaugurată secțiunea 1 Sibiu – Boița.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...